Pages - Menu

7 Dec 2012

ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း

ရွမ္းေခါက္ဆြဲသည္ ရွမ္းရိုးရာ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲတြင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို မူတည္၍ အမ်ဳိးအစားကြဲျပားသည္။ ဆန္စီး၊ ဆန္ဖြယ္(ေရစိမ္)၊ တို႔ဟူးေပ်ာ့ ဟူ၍ကြဲျပားၿပီး အသုပ္၊ အရည္ေဖ်ာ္ဟူ၍ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ၾကသည္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို ၾကက္သား၊ ၀က္သားႏွင့္ သားသတ္လြတ္ အမ်ဳိးမ်ဳိး ျပဳလုပ္စားသံုးၾကသည္။

သားသတ္လြတ္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ျပဳလုပ္နည္း
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားမွာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ (Kway Teow)၊ ပဲငပိ (Chilli bean sauce)၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲၿပားႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီတို႔ ျဖစ္သည္။

ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီ လုပ္ရန္ ဆီပူတြင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ လွီးၿပီးသား မ်ားကုိ ထည္.ေၾကာ္၍ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ လုပ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ မီးဖုိမွ ခ်ၿပီး ဆီထဲသုိ့ Black Pepper အမူန့္ အနည္းငယ္ထည့္ထားပါ။



ေခါက္ဆြဲ အနွစ္ခ်က္နည္း

ဆီပူလာလွ်င္ လွီးထာတဲ. ၾကက္သြန္နီ ကုိေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ နြမ္းသြားလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ပဲငပိ စတီဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမူန့္ထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ ေရာ၍ ခဏအဖံုးအုပ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကသြားလွ်င္ လွီးထားေသာ ပဲၿပား အတံုးေလးမ်ားကုိ ေရာလုိက္ပါ။ဆီၿပန္လာလွ်င္ရပ

ါသည္။


ေခါက္ဆြဲ ျပင္နည္း

ေခါက္ဆြဲ ကုိ တစ္ပြဲစာ ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမုန့္၊ ပဲငၿပာရည္(ၾကာညိဳ႕)အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီ ထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲအႏွစ္ ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးတြင္ ေထာင္းထားေသာ ေၿမပဲဆံ ၿဖဴးၿပီး နယ္စားႏိုင္ပါသည္။ မုန့္ညွင္းခ်ဥ္ ထည့္၍ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More