Pages - Menu

21 Mar 2013

Martarbak ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္ဥ - ၂လံုး
၂။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၅၀ ဂရမ္ (၃ က်ပ္သား)
(ေရေႏြးျဖင့္ ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပး၍ ေရေအးျပန္စိမ္ၿပီး
ဆန္ခါျဖင့္ စစ္ထားပါ)
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး (အေစ့ထုတ္ ပါးပါးလွီးထားပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၆။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၇။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
---------------------
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္ဥ၊ ေခါက္ဆြဲ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊
သၾကား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔) တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၂။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ေရာေမႊထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲမ်ားကို ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ။

၃။ တစ္ဖက္က်က္သြားလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္သို႔ လွန္ၿပီး အညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။

၄။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရၿပီဆုိလွ်င္
ကတ္ေၾကးျဖင့္ ၈ပိုင္းပိုင္းလိုက္ၿပီး အေပၚမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။

၅။ ထုိင္း င႐ုတ္သီးအခ်ဳိေဆာ့စ္ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More