Pages - Menu

6 Jun 2013

ကန္စြန္းဥနဲ႔ သာကူက်ဳိ

ကြၽန္မက အခ်ိဳဆိုသိပ္မႀကိဳက္တတ္ပါ။
သို႔ေသာ္ ျခင္းခ်က္အေနနဲ႔ ဆိမ့္တဲ့အရာေတြနဲ႔
တြဲစားရမယ္ဆိုရင္ ပိုစားျဖစ္ပါတယ္။
ျမန္မာကန္စြန္းဥေလးေတြကို ဘုန္းဘုန္း ဦးေတာဆီက
လက္ေဆာင္ရလာပါတယ္။ အဲဒီေတာ့
ကြၽန္မက ဘာလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားပါတယ္။
ကန္စြန္းဥဆိမ့္ဆိမ့္၊ ေစးေစးေလးကို ျပဳတ္ၿပီး
ဆီနဲ႔ဆားနဲ႔တို႔စားရေကာင္းမလား၊ အမ်ိဳးသားက
သာကူေသာက္ခ်င္ေၾကာင္းေျပာထားတာ
သတိရသြားေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူပဲ
ဒါေလးကို လုပ္စားျဖစ္တာပါေနာ္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
ကန္စြန္းဥအလတ္ - ၂ ဥ၊ သာကူေစ့ - ၁ခြက္ခြဲ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္)၊ ထန္းလ်က္ရည္-၂၅၀ ဂရမ္ (ၾကြက္ၿမီးတန္း ပ်စ္ပ်စ္ )၊
အုန္းသီးဖတ္ - အနည္းငယ္၊ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
..................
ကန္ဇြန္းဥေလးမ်ားကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး
အခြံခြာကာအတုံးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးစိတ္ေပးထားပါ။
သာကူကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္အိုးထဲတြင္ထည့္က်ိဳပါ။
သာကူမ်က္စိေပ်ာက္တဲ့အထိ ေမႊက်ိဳေပးပါ။
ေအာက္မကပ္ေအာင္ ေမႊေပးရပါမယ္။
မ်က္စိေပ်ာက္ရင္ထန္းလ်က္ရည္က်ိဳၿပီးသားကို
ဆန္ခါစစ္ထည့္ပါ။ (ကြၽန္မက Ready Made ကိုသုံးလို႔
စစ္စရာမလိုပါ) ဆားထည့္ေမႊပါ။
ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ကန္စြန္းဥ ျပဳတ္လွီးစိတ္ၿပီးသားေလးမ်ားေရာေပးပါ။
အနံ႔ေမႊးလာပါမယ္။ အုန္းသီးဖတ္ေလးမ်ားျဖဴးၿပီး
ကန္စြန္းဥသာကူက်ိဳကို ေန႔လယ္ေန႔ခင္းအဆာေျပ
စားသုံးႏိုင္ပါၿပီရွင္။

Ei Thet

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More