ကြၽန္မက အခ်ိဳဆိုသိပ္မႀကိဳက္တတ္ပါ။
သို႔ေသာ္ ျခင္းခ်က္အေနနဲ႔ ဆိမ့္တဲ့အရာေတြနဲ႔
တြဲစားရမယ္ဆိုရင္ ပိုစားျဖစ္ပါတယ္။
ျမန္မာကန္စြန္းဥေလးေတြကို ဘုန္းဘုန္း ဦးေတာဆီက
လက္ေဆာင္ရလာပါတယ္။ အဲဒီေတာ့
ကြၽန္မက ဘာလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားပါတယ္။
ကန္စြန္းဥဆိမ့္ဆိမ့္၊ ေစးေစးေလးကို ျပဳတ္ၿပီး
ဆီနဲ႔ဆားနဲ႔တို႔စားရေကာင္းမလား၊ အမ်ိဳးသားက
သာကူေသာက္ခ်င္ေၾကာင္းေျပာထားတာ
သတိရသြားေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူပဲ
ဒါေလးကို လုပ္စားျဖစ္တာပါေနာ္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
ကန္စြန္းဥအလတ္ - ၂ ဥ၊ သာကူေစ့ - ၁ခြက္ခြဲ( ဆန္ခ်ိန္ခြက္)၊ ထန္းလ်က္ရည္-၂၅၀ ဂရမ္ (ၾကြက္ၿမီးတန္း ပ်စ္ပ်စ္ )၊
အုန္းသီးဖတ္ - အနည္းငယ္၊ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
..................
ကန္ဇြန္းဥေလးမ်ားကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး
အခြံခြာကာအတုံးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးစိတ္ေပးထားပါ။
သာကူကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္အိုးထဲတြင္ထည့္က်ိဳပါ။
သာကူမ်က္စိေပ်ာက္တဲ့အထိ ေမႊက်ိဳေပးပါ။
ေအာက္မကပ္ေအာင္ ေမႊေပးရပါမယ္။
မ်က္စိေပ်ာက္ရင္ထန္းလ်က္ရည္က်ိဳၿပီးသားကို
ဆန္ခါစစ္ထည့္ပါ။ (ကြၽန္မက Ready Made ကိုသုံးလို႔
စစ္စရာမလိုပါ) ဆားထည့္ေမႊပါ။
ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ကန္စြန္းဥ ျပဳတ္လွီးစိတ္ၿပီးသားေလးမ်ားေရာေပးပါ။
အနံ႔ေမႊးလာပါမယ္။ အုန္းသီးဖတ္ေလးမ်ားျဖဴးၿပီး
ကန္စြန္းဥသာကူက်ိဳကို ေန႔လယ္ေန႔ခင္းအဆာေျပ
စားသုံးႏိုင္ပါၿပီရွင္။
• Ei Thet