၁၉-ရာစုႏွစ္တြင္ ဂြါတီမာလာ သို ့ ဂ်ာမန္လူမ်ိဳးမ်ား လာေရာက္စတည္းခ်ခ်ိန္မွစ၍ ေကာ္ဖီပင္ကို စတင္စိုက္ပ်ိဳးလာခဲ့ၾကပါသည္။
တစ္ႏွစ္လွ်င္ ကီလို ၆၀ ၀င္ ေကာ္ဖီအိတ္ေပါင္း ၃.၅ သန္းထြက္ရွိပါသည္။
အထူးသျဖင့္ ဂြါတီမာလာေတာင္ပိုင္းေဒသရွိ၊ မီးေတာင္ေဟာင္းမွ ထြက္ရွိေသာ ေျမဆီေျမႏွစ္မ်ား ေပါၾကြယ္၀ျခင္း၊ ေကာ္ဖီပင္ႏွင့္ ကုိက္ညီသည့္ ရာသီဥတုကိုရရွိျခင္း၊ ေကာ္ဖီစက္ရံုမ်ားအားလံုးက ေကာ္ဖီအရည္အေသြးကို မွ်တေအာင္တျပည္းညီ ထိန္းခ်ဳပ္ထားႏိုင္ျခင္း စသည့္အားသာခ်က္မ်ားေၾကာင့္ ဂြါတီမာလာ ေကာ္ဖီသည္ နက္ရိႈင္းေသာအနံ ့အရသာႏွင့္ျပီးျပည့္စံုကာ၊ လွ်ာေပၚတြင္ အခ်ိဳ ဓာတ္ေလးေသာ ကိုးကိုးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ရသကဲ့သို ့စြဲက်န္ရစ္ခဲ့သည္ဟု သိရပါသည္။
ထို Guatemala Antigua Coffee အရသာကို တစ္ခါေသာက္ဖူး ရံုမွ်ျဖင့္ တစ္သက္မေမ့ႏိုင္ပါဟု ဂြါတီမာလာျပည္သားမ်ားက ညႊန္းဆိုထားၾကပါသည္။
( ၂၀၁၂ ခုႏွစ္ ဇူလိုင္လထုတ္ Food မဂၢဇင္းအတြက္ ေရးေပးခဲ့ေ သာ ေဆာင္းပါးျဖစ္၏)
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္္...ေရးသားမွ်ေ၀သည္)
promise.pauk