Pages - Menu

6 Jun 2013

ဟာလ၀ါ

ဟိုတေလာကအိမ္ကမိသားစုေတြေခ်ာင္းသာ
သြားတယ္ဆိုကတည္းက ဒီလန္ဒန္မွာ
ကိုယ္က ဂနာတယ္မၿငိမ္ခ်င္ေတာ့ဘူး။ က်န္ခဲ့ရတာကတစ္မ်ိဳး၊
ပုသိမ္ဟာလ၀ါ၊ ကဏန္း၊ပုစြန္ စားခ်င္တာက တစ္မ်ိဳးနဲ႔
တစ္ေယာက္တည္းေတာ္ေတာ္ခံစားလိုက္ရပါတယ္။
အေမက ျပန္လာဆိုေတာ့လည္းပူလြန္းတဲ့ရာသီမို႔
ကေလးေတြဂ်ီက်မွာေၾကာက္လို႔မသြားရဲ။
ဘယ္သူ႕အျပစ္ေျပာရမွန္းမသိနဲ႔တစ္အိမ္လုံးလိုက္မဲမိပါတယ္။
ေနာက္ဆုံးကေလးေတြနဲ႔အတူေနေပးတဲ႔အစ္မက
ညီမေလးလုပ္တတ္ေနတာပဲလုပ္စားေပါ့တဲ့။
ဟာလ၀ါထိုးရမွာလည္း ခပ္ေၾကာက္ေၾကာက္ပါ။
ေတာ္ေတာ္လက္ေညာင္းေအာင္ထိုးရလြန္းလို႔ပါ။
ဒီတစ္ခါေတာ့အလြယ္နည္းနည္းနည္းသုံးပါတယ္။
အိသက္က ေရႊျမင္းပ်ံဟာလ၀ါကိုပဲအရမ္းႀကိဳက္လို႔
အဲဒီ ပုံစံ၊ အရသာ မရမျခင္း က်င့္ထားတာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
ေကာက္ညင္းဆန္မႈန္႔ - ၃ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ဆန္မႈန္႔ - ၁ခြက္
အုန္းႏို႔ - ၂ဗူး
ႀကံသကာ- ၃၀ ဂရမ္
(ႀကံသကာရည္က်ဲေဖ်ာ္ ဟင္းခ်က္ဇြန္း၃ဇြန္း)
သၾကား - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
ေထာပတ္ -ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ဆီ- ဟင္းခ်က္ဇြန္း၂ ဇြန္း
ဆား - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ဘိန္းေစ့ - သင့္႐ံု

ျပဳလုပ္နည္း
...................
၁။ ေကာက္ညင္းနဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုေရာကာေရေဖ်ာ္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ဆားေရာပါ။ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကိုထည့္ၿပီး
ထမင္းခ်က္သလို ေရအမွတ္ ၃ မွာထားၿပီး
ခ်က္လိုက္ပါ။ (ေမႊရတာ သက္သာေအာင္) က်က္သြားရင္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေနတာေတြ႕ရပါမယ္။

၂။ အဲဒီအခါမွမုန္႔က်ိဳမယ့္အိုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ကာ
အုန္းႏို႔၊ သၾကားေရာပါ။ၿပီးရင္ ဆားေရာပါ။
ခဏေမႊၿပီး ၾကံသကာရည္ ေလာင္းထည့္ပါ။
မီးကိုအေနေတာ္ထားလို႔ရပါတယ္။
အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။

၃။ မိနစ္ ၃၀ - ၄၀ ၾကားက်ိဳရင္းမွမုန္႔က်ိဳေရနီလာရင္
ဘိန္းေစ့မ်ားေလာင္းထည့္ကာ
ဆီ၊ ေထာပတ္ ေရာကာေမႊပါ။ အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။

၄။ ဆီျပန္ကာ ပ်စ္ခဲလာရင္ ဟာလ၀ါရပါၿပီ။
မုန္႔ဗန္းထဲ ထည့္အေအးခံထားပါ။

၅။ ဒီေန႔ညအေအးခံရင္ေနာက္တစ္ရက္
မနက္မွာ အေနေတာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ပုသိမ္ဟာလ၀ါကိုစားသုံးလို႔ရပါၿပီ။

Ei Thet

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More