Pages - Menu

6 Jun 2013

မုန္႔ကြၽဲသည္း

မုန္႔လက္ေဆာင္းလုပ္တိုင္း မုန္႔ကြၽဲသည္းလုပ္ဖို႔သတိရပါတယ္။
အရမ္းလည္းႀကိဳက္တဲ့အတြက္ လုပ္မယ္ဆိုၿပီး
အားခဲထားတာၾကာပါၿပီ။ ခုေတာ့သက္သက္ကိုလုပ္စားျဖစ္သြားတာပါ။
ဒီမုန္႔ေလးက လုပ္ရတာသိပ္ၾကာတတ္တဲ့အတြက္
ကြၽန္မက အဆင့္တစ္ဆင့္ေက်ာ္ ေပးထားပါတယ္ေနာ္။
ေမႊရတာအခ်ိန္နည္းသြားတာေပါ့ေလ။
သက္သာေစရန္ရည္ရြယ္ပါတယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
၁။ ဆန္မႈန္႔ - ၁ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၃။ ထန္းလ်က္ - ၅ခဲ
၄။ ထုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ားခန္႔
၅။ အုန္းသီးျခစ္မ်ား

ျပဳလုပ္နည္း
..................
၁။ ထုံးကိုေရ၁လီတာခန္႔ထည့္စိမ္ပါ။
အနယ္ထိုင္ရင္ ေရအၾကည္ကိုခပ္ထားပါ။
ထန္းလ်က္ကိုေရေဖ်ာထားပါ။

၂။ ဆန္မႈန္႔ကိုေရ၁မွတ္ထိထည့္ၿပီး ထမင္းခ်က္သလိုခ်က္ပါ။
(ေမႊရတာသက္သာေစရန္)

၃။ ၿပီးရင္ က်က္သြားၿပီးသားမုန္႔သားမ်ားကို
အိုးထဲကိုဆန္ခါစစ္ခ်ၿပီး ထည့္ပါ။ ထုံးေရၾကည္ကိုထည့္ကာက်ိဳပါ။

၄။ ထန္းလ်က္ေရ၊ ဆားတို႔ထည့္ၿပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။
မိနစ္၄၀ေလာက္ေမႊေပးရပါမယ္။

၅။ မုန္႔သားမ်ားလုံးလာၿပီး ပ်စ္ခဲလာရင္
ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။

၆။ ေအးၿပီးခဲသြားရင္ အုန္းသီးျခစ္မ်ားျဖဴးကာ စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။

Ei Thet

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More