ပူတဲ့ရာသီမွာ လတ္ဆတ္ေသာ ရာသီေပၚအသီးအရြက္မ်ားကို
ခ်က္ခ်င္းခ်က္စားရတဲ့ အရသာဟာ
လူကိုလန္းဆန္းတက္ၾကြေစပါတယ္။
ဘူးသီးခ်က္ေလးက လြယ္ကူလ်င္ျမန္ၿပီး
ဘာဟင္းမွမလိုဘဲ သူ႔ခ်ည္းစား႐ံုတင္
လံုေလာက္တဲ့ဟင္းေလးမို႔ေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
..................
၁။ ဘူးသီး - တစ္စိတ္ (အတံုးႀကီးႀကီးေလးေတြ တံုးထားပါ)
၂။ စပါးလင္ - ၂ ေခ်ာင္း (စပါးလင္ကို ဓားေလးနဲ႔မႊန္းၿပီး ထံုးထားပါ)
၃။ မက္ခါသီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဆား - နည္းနည္း
၆။ ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၇။ ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ျ မႊာ (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
၉။ ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ဟင္းခတ္မႈန္႔-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.......................
၁။ အိုးထဲသို႔ ဆီ၊ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နႏြင္းမႈန္႔၊ စပါးလင္ ၊ မက္ခါသီးမႈန္႔ႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ကို
ေရႊေရာင္ေတာက္လာတဲ့အထိ ဆီသတ္ပါ။
၂။ ဆီသတ္ထားေသာ အႏွစ္ထဲသို႔
ဘူးသီးတံုးေလးမ်ားႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ကိုထည့္ၿပီး တည္ပါ။
၃။ ဘူးသီးကို အရမ္းႏူးေအာင္မထားပါႏွင့္။
က်န္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီး ဆားျမည္းလို႔ သင့္တင့္လွ်င္
ထမင္းပူပူ ေလးနဲ႔တဲြစားဖို႔အဆင္သင့္ပါပဲ။
Syi Lwin
Foods Garden
မက္ခါသီးမႈန္႕ဆိုတာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕လိုပါပဲ..ဒါေပမယ္႕သူ႔ရဲ႕ အရသာက ခ်င္ထံုထံုေလး ပါ။ ကယားဟင္းလ်ားေတြမွာ အမ်ားဆံုးပါ၀င္ခ်က္ေလ႕ရွိပါတယ္။