Pages - Menu

6 Jun 2013

စပါးလင္ဘူးသီးခ်က္ Lemon Grass Gourd Stew

ပူတဲ့ရာသီမွာ လတ္ဆတ္ေသာ ရာသီေပၚအသီးအရြက္မ်ားကို
ခ်က္ခ်င္းခ်က္စားရတဲ့ အရသာဟာ
လူကိုလန္းဆန္းတက္ၾကြေစပါတယ္။
ဘူးသီးခ်က္ေလးက လြယ္ကူလ်င္ျမန္ၿပီး
ဘာဟင္းမွမလိုဘဲ သူ႔ခ်ည္းစား႐ံုတင္
လံုေလာက္တဲ့ဟင္းေလးမို႔ေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
..................
၁။ ဘူးသီး - တစ္စိတ္ (အတံုးႀကီးႀကီးေလးေတြ တံုးထားပါ)
၂။ စပါးလင္ - ၂ ေခ်ာင္း (စပါးလင္ကို ဓားေလးနဲ႔မႊန္းၿပီး ထံုးထားပါ)
၃။ မက္ခါသီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဆား - နည္းနည္း
၆။ ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၇။ ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ျ မႊာ (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
၉။ ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ဟင္းခတ္မႈန္႔-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.......................
၁။ အိုးထဲသို႔ ဆီ၊ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နႏြင္းမႈန္႔၊ စပါးလင္ ၊ မက္ခါသီးမႈန္႔ႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ကို
ေရႊေရာင္ေတာက္လာတဲ့အထိ ဆီသတ္ပါ။

၂။ ဆီသတ္ထားေသာ အႏွစ္ထဲသို႔
ဘူးသီးတံုးေလးမ်ားႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ကိုထည့္ၿပီး တည္ပါ။

၃။ ဘူးသီးကို အရမ္းႏူးေအာင္မထားပါႏွင့္။
က်န္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီး ဆားျမည္းလို႔ သင့္တင့္လွ်င္
ထမင္းပူပူ ေလးနဲ႔တဲြစားဖို႔အဆင္သင့္ပါပဲ။

Syi Lwin
Foods Garden


မက္ခါသီးမႈန္႕ဆိုတာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕လိုပါပဲ..ဒါေပမယ္႕သူ႔ရဲ႕ အရသာက ခ်င္ထံုထံုေလး ပါ။ ကယားဟင္းလ်ားေတြမွာ အမ်ားဆံုးပါ၀င္ခ်က္ေလ႕ရွိပါတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More