ပါ၀င္ပစၥည္း
.................
၁။ ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
၂။ ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ မုန္လာဥနီ - ၁ လံုး (အတံုးေသးေသးတံုးပါ)
၅။ ပဲသီးစိမ္း - ၅ ဂရမ္
၆။ ပုစြန္ - ၄ ေကာင္( အတံုးေသးေသးတံုးပါ)
၇။ ႏကမသ ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
၈။ ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
၉။ ထမင္း - ၁ ပြဲ
၁၀။ ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
...........
ပထမဦးစြာ ထမင္းတစ္ပြဲစာကို ၾကက္သားမႈန္႔ တစ္၀က္ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပုစြန္ကို ဆီေမႊး၊ က်န္ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္ဥေခ်ာင္းကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးထားပါ။
ထို႔ေနာက္ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ထည့္ပါ။
ၿပီးေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း) ကို ဆီသတ္ၿပီး အသားပါ ထည့္ဆီသတ္ပါ။
မုန္လာဥနီႏွင့္ ပဲသီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ထမင္းထည့္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္ဥတစ္လံုးေခါက္ၿပီး ျဖန္႔ထည့္လိုက္ပါ။ ခဏထားၿပီး ေရာေမႊေၾကာ္လိုက္ပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း ထည့္ျဖဴးပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိေသာ
European ထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္သား၊ ၀က္သားတို႔ႏွင့္လည္း ေၾကာ္၍ ရပါသည္။
• ဦးညီညီ(Feel Myanmar)