အိမ္ရွင္မ/အိမ္ရွင္ထီး မ်ားအတြက္ အသုံးဝင္မဲ႔ လက္ေတြ႔အသုံးခ် ႏိုင္တဲ႔ ဗဟုသုတပါ။
အိမ္ရွင္မ/ထီးမ်ား
အတြက္ ထမင္းခ်က္ရာတြင္ အရသာသာ မက က်န္းမာေရး အဟာရဓါတ္ေတြပါ မဆုံးရႈံး
ေစမည္႔ နည္းလမ္းလဲ လြယ္ကူေစမည္႔ ထမင္းခ်က္ျခင္း ၏ လ်ွိဳ႕ဝွက္ခ်က္မ်ားကို
စုစည္း ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ပါသည္။
၁။ရွာလကာရည္
*****************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ရွာလကာရည္ တစ္စက္ ႏွစ္စက္ ထည္႔ေပးရုံျဖင္႔ ထမင္းရဲ႕ အနံ႔အရသာကို ပိုမိုထင္ေပၚ ေမႊးပ်ံ႕ေစသည္႔ အျပင္ ရာသီဥတုအလြန္ပူျပင္း၍ ထမင္းသိုးျခင္း ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၂။ဘီယာ
***********
ဆန္ေဟာင္းမ်ား အထားၾကာသြားျပီး ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အနံ႔ အရသာက ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ႔ အခ်ိန္မွာ စိတ္ပူစရာ မလိုပါဘူး။ ဆန္ေဟာင္း ခ်က္ခ်ိန္မွာ ဘီယာ အနည္းငယ္သာ ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ေပၚဆန္းေမႊး ပမာ ေမႊးပ်ံ႕တဲ႔ ထမင္းကို ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၃။ေျမပဲဆီ
************
ထမင္းခ်က္ရာမွာ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ေျမပဲဆီ အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဆန္ဖြာျခင္း မရွိပဲ ခံတြင္းကို ေတြ႔ေစမဲ႔ ထမင္း ရရွိမွာပါ။
၄။ဆား
**********
လက္က်န္ထမင္းကို ျပန္ေႏြးရာတြင္ ဆားအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးျခင္း အားျဖင္႔ အနံ႔ဆိုးမ်ားကို ေပ်ာက္ေစမည္႔ အျပင္ ထမင္းကိုလည္း ႏူးညံ႔ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၅။ဆန္အရက္၊ အရက္ျဖဴ
*************************
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ အရက္ သုံးေလးစက္ အနည္းငယ္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါက နတ္သုဒၶါပမာ ထမင္းအရသာကို ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အကယ္၍ ထမင္းက်က္တဝက္ မက်က္တဝက္ အေျခေနမ်ိဳးနဲ႔ ေတြ႔ႀကံဳေနပါက ဆန္အရက္ ဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ ထည္႔ျပီး ေႏြးေပးျခင္းျဖင္႔ ထမင္းကို လုံးဝ က်က္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၆။ေရက်က္ေအး
******************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ေရက်က္ေအးျဖင္႔ ခ်က္ေပးပါက ဆန္မွာပါဝင္တဲ႔ ဗီတာမင္ B1 ဓါတ္ကို အျပည္႔အဝ ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၇။ၾကက္သြန္ျမိတ္
*******************
ထမင္းတူးသြားပါက ထမင္းၾကားထဲကို ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္ပင္ကို ထည္႔ျပီး ခဏဖုံးအုပ္ ထားေပးလိုက္ပါ။ တူးနံ႔မ်ား ယူပစ္သလို ေပ်ာက္သြား ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
၈။လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း
**********************
ေရေႏြးၾကမ္းကို ထမင္းခ်က္ရာမွာ ထည္႔ျပီး သာမာန္အတိုင္း ထမင္းခ်က္ပါ။ ရရွိလာတဲ႔ ထမင္းက အနံ႔အရသာကို ျပည္႔စုံေစယုံသာမက အဟာရလည္း အလြန္ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၉။သံလြင္ဆီ
*************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ ထည္႔ေပးပါက ဆန္ထဲရွိ သၾကားဓါတ္ တိုးျမင္႔မႈ႕ကို ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္ေစသည္႔အျပင္ အစာအိမ္ကိုလည္း ဥပါဒ္မျဖစ္ေစပါဘူး။ ဆီးခ်ိဳ သမားမ်ား အတြက္ အထူးသင္႔ေတာ္ပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္႔ Fri မ်ား အရသာျပည္႔ဝတဲ႔ မိသားစု ထမင္းဝိုင္းေလး ျဖစ္ၾကပါေစ။
Han Ko FB မွကူးယူပါသည္။
*****************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ရွာလကာရည္ တစ္စက္ ႏွစ္စက္ ထည္႔ေပးရုံျဖင္႔ ထမင္းရဲ႕ အနံ႔အရသာကို ပိုမိုထင္ေပၚ ေမႊးပ်ံ႕ေစသည္႔ အျပင္ ရာသီဥတုအလြန္ပူျပင္း၍ ထမင္းသိုးျခင္း ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၂။ဘီယာ
***********
ဆန္ေဟာင္းမ်ား အထားၾကာသြားျပီး ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အနံ႔ အရသာက ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ႔ အခ်ိန္မွာ စိတ္ပူစရာ မလိုပါဘူး။ ဆန္ေဟာင္း ခ်က္ခ်ိန္မွာ ဘီယာ အနည္းငယ္သာ ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ေပၚဆန္းေမႊး ပမာ ေမႊးပ်ံ႕တဲ႔ ထမင္းကို ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၃။ေျမပဲဆီ
************
ထမင္းခ်က္ရာမွာ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ေျမပဲဆီ အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဆန္ဖြာျခင္း မရွိပဲ ခံတြင္းကို ေတြ႔ေစမဲ႔ ထမင္း ရရွိမွာပါ။
၄။ဆား
**********
လက္က်န္ထမင္းကို ျပန္ေႏြးရာတြင္ ဆားအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးျခင္း အားျဖင္႔ အနံ႔ဆိုးမ်ားကို ေပ်ာက္ေစမည္႔ အျပင္ ထမင္းကိုလည္း ႏူးညံ႔ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၅။ဆန္အရက္၊ အရက္ျဖဴ
*************************
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ အရက္ သုံးေလးစက္ အနည္းငယ္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါက နတ္သုဒၶါပမာ ထမင္းအရသာကို ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အကယ္၍ ထမင္းက်က္တဝက္ မက်က္တဝက္ အေျခေနမ်ိဳးနဲ႔ ေတြ႔ႀကံဳေနပါက ဆန္အရက္ ဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ ထည္႔ျပီး ေႏြးေပးျခင္းျဖင္႔ ထမင္းကို လုံးဝ က်က္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၆။ေရက်က္ေအး
******************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ေရက်က္ေအးျဖင္႔ ခ်က္ေပးပါက ဆန္မွာပါဝင္တဲ႔ ဗီတာမင္ B1 ဓါတ္ကို အျပည္႔အဝ ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၇။ၾကက္သြန္ျမိတ္
*******************
ထမင္းတူးသြားပါက ထမင္းၾကားထဲကို ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္ပင္ကို ထည္႔ျပီး ခဏဖုံးအုပ္ ထားေပးလိုက္ပါ။ တူးနံ႔မ်ား ယူပစ္သလို ေပ်ာက္သြား ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
၈။လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း
**********************
ေရေႏြးၾကမ္းကို ထမင္းခ်က္ရာမွာ ထည္႔ျပီး သာမာန္အတိုင္း ထမင္းခ်က္ပါ။ ရရွိလာတဲ႔ ထမင္းက အနံ႔အရသာကို ျပည္႔စုံေစယုံသာမက အဟာရလည္း အလြန္ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၉။သံလြင္ဆီ
*************
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ ထည္႔ေပးပါက ဆန္ထဲရွိ သၾကားဓါတ္ တိုးျမင္႔မႈ႕ကို ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္ေစသည္႔အျပင္ အစာအိမ္ကိုလည္း ဥပါဒ္မျဖစ္ေစပါဘူး။ ဆီးခ်ိဳ သမားမ်ား အတြက္ အထူးသင္႔ေတာ္ပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္႔ Fri မ်ား အရသာျပည္႔ဝတဲ႔ မိသားစု ထမင္းဝိုင္းေလး ျဖစ္ၾကပါေစ။
Han Ko FB မွကူးယူပါသည္။