Pages - Menu

13 Dec 2013

ေကာက္ညွင္း၊ ပဲေစ့ႏွင့္ငွက္ေပ်ာေပါင္းထုပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေကာက္ညွင္းဆန္ေကာင္းေကာင္း.............၂ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
အုန္းႏိူ.ပ်စ္ပ်စ္..................................... ၂ခြက္(................။............)
ပဲထြန္( သို.) ပဲနီ....................................၁/၂ ခြက္(................။.......)
သၾကား...............................................၄ ဇြန္း
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး....................................၅ လုံး( ေဒါင္လိုက္၄ စိတ္)
ဆား....................................................၁/၂ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငွက္ေပ်ာဖက္( ၅'x ၈').............................. ၂၀ ရြက္
ငွက္ေပ်ာဖက္( ၄' x ၄' ).............................၂၀ရြက္

ေကာက္ညွင္းဆန္ ႏွင့္ ပဲ ကို မုန္.မၿပဳလုပ္ခင္ ၁ ည ၾကိဳတင္ေရေဆးစိမ္ထားပါ

ပဲကို ေရ ၃ခြက္ထည့္ကာ ေရခမ္းႏွဴးသည္အထိၿပဳတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။

ေကာက္ညွင္းေတြကိုေရစင္ေအာင္စစ္ထားပါ။

ဒယ္အိုး(သို.) ဒန္အိုးတစ္လုံးမွာအုန္းႏိူ.၊သၾကားနဲ.ဆားကိုေရာၿပီးအပူေပးပါ။ဆူပြက္လာ
လွ်င္ေရစစ္ထားေသာေကာက္ညွင္းမ်ားထည့္ပါ။

မီးကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..အုန္းႏိူ.မ်ားလုံး၀စုပ္ယူၿပီးသည္အထိေကာက္ညွင္းကိုခ်က္ပါ
အခ်ိန္(၁၅) မိနစ္ခန္.ၾကာပါလိမ့္မည္။ထို.ေနာက္အေအးခံထားပါ။

၈လကၼၿဖတ္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္ကိုေအာက္ကခံၿပီး ၅ လကၼကိုကန္.လန္.
ၿဖတ္ခင္းပါ။

ခ်က္ထားေသာေကာက္ညွင္း၁ ဇြန္း ၊ ပဲ ၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)ထည့္ၿပီး
ငွက္ေပ်ာသီးစိတ္ကိုတင္ပါ။ ေကာက္ညွင္း ၁ ဇြန္းနဲ.ပဲ၁ ဇြန္းကိုအေပၚကထပ္
အုပ္ပါ။

၅ လက္မဖက္ကိုအရင္ေခါက္ၿပီး..၈ လကၼ ဖက္ကို ေခါက္ခ်ိဳးေခါက္ပါ။

၀ါးႏွီးသို.တစ္ခုခုၿဖင့္စည္းေနွာင္ပါ...။

ထို.ေနာက္...၄ လက္မပတ္လည္ငွက္ေပ်ာဖက္၂ ရြက္ႏွင့္ထပ္ထုပ္ၿပီး၀ါးႏွီးၿဖင့္
ထပ္မံစည္းေႏွာင္ပါ။

ေပါင္းအိုးမွာေပါင္းရင္ (၃၀) မိနစ္( သို.) ေရၿမွဳပ္ရုံထည့္ထားတဲ့အိုးမွာၿပဳတ္ရင္
(၁၅) မိနစ္ဆို..စားသုံးဖို.အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ..။

ဖယ္ကိုခြာထုတ္ၿပီး..ၿခစ္ထားတဲ့အုန္းမွဳန္.ေလးၿဖဴးကာသုံးေဆာင္ပါ။


 ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More