Pages - Menu

30 Aug 2013

တို႔ဟူးအမႈန္႔ကို အခ်ိန္တိုအတြင္းက်ဳိနည္း

 
တို႔ဟူး ကို ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္စြာ အိမ္မွာ အခ်ိန္တိုအတြင္း က်ဳိစားလို႔ရပါတယ္။ တို႔ဟူးက်ဳိစားမယ္လုိ႔ေတြးရင္ သိပ္အလုပ္႐ႈပ္တာပဲလို႔ ေတြးျဖစ္ၾကပါတယ္။ 
အခုဆိုရင္ အလြယ္တကူနဲ႔ တို႔ဟူးလုပ္စားရန္ အသင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ကုလားပဲမႈန္႔ထုပ္မ်ားကို၀ယ္ၿပီး က်ဳိလို႔ရေနပါၿပီ။
ပထမဦးဆံုး တို႔ဟူးက်ဳိိ ၾကည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အဆင္မေျပရင္
စိတ္မမပ်က္ပါနဲ႔ တို႔ဟူးေအးအတံုးမရရင္ေတာင္ တို႔ဟူးေပ်ာ့ေႏြး စားလို႔ရတာေပါ့။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• တို႔ဟူးမႈန္႔
၂၅ က်ပ္သား
• ဆား
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ေရေဖ်ာ္ၿပီး ပိတ္သားနဲ႔ စစ္ထားပါ)
• ေရ
၃ လီတာ
(ေရသန္႔ဘူး ၁ လီတာဘူး ၃ဘူးခန္႔)

ျပဳလုပ္နည္း
...............
၁။ တို႔ဟူးက်ိဳခ်က္ရန္ ေရ ၁ လီတာ (၃) ဘူးခန္႔ရွိေရကို အိုးထဲသို႔ထည့္ၿပီး
ဦးစြာ ဆူပြတ္လာတဲ့အထိတည္ပါ။

၂။ ေရတည္ထားခ်ိန္မွာ တို႔ဟူးမႈန္႔မ်ားကို ေရေအးျဖင့္
ေၾကေအာင္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားရပါမည္

၃။ ေရဆူလာလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာတို႔ဟူးမႈန္႔အႏွစ္ကိ
ဆူပြတ္ေနေသာေရထဲသို႔ ေလာင္းထည့္ပါ။ လ်င္ျမန္မႈေတာ့ရွိရပါမယ္။
ေလာင္းထည့္လိုက္တာနဲ႔ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရပါမည္။
ၿပီးတာနဲ႔ စစ္ထားေသာ နႏြင္းေရကို ထည့္က်ိဳပါ။
သစ္သား (သို႔) ၀ါးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထား ေသာ ဇြန္းရွည္ အလံုးေလးနဲ႔
ေမႊ ေပးလွ်င္ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။

၄။ တို႔ဟူးအမႈန္႔မ်ား ပ်စ္လာၿပီး ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သြားလွ်င္ ဆားထည့္ၿပီးေမႊပါ။
အဆက္မျပတ္ေတာ့ ေမႊေပးရပါမယ္။ ဒါမွ အိုးမကပ္မွာပါ။ မီးေလွ်ာ့ပါ။
တို႔ဟူးေမႊေနေသာဇြန္းကို ေျမႇာက္ၾကည့္လိုက္ပါ။ ဇြန္းမွာအမွီးတန္းပါလာလွ်င္
ကိုယ္လိုရာလင္ဗန္းအျပန္႔ (သို႔) ပံုစံခြက္ထဲ ညီညာစြာ ျဖန္႔ေလာင္းခ်ထားၿပီး
အေအးခံပါ။ အျမန္လိုလွ်င္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္
အေအးခံလို႔ရပါတယ္။ (က်န္းမာေရးနွင့္ေတာ့ သိပ္ေတာ့မညီၫြတ္ပါဘူး)။

၅။ အေအးခံၿပီး ရလာေသာတို႔ဟူးေအး အတံုးေလးမ်ားကို သုပ္စား၊ ေၾကာ္စား၊ ခ်က္စား မိမိစိတ္တုိင္းက် တီထြင္စားသံုးလို႔ရပါသည္။

တို႔ဟူးအမႈန္႔သည္ ကုလားပဲျဖင့္ျပဳလုပ္ထားေသာေၾကာင္႔
တို႔ဟူးကိုစားသံုးျခင္းျဖင့္ ဗီတာမင္မ်ားႏွင့္ အသားဓာတ္အာဟာရမ်ားကို
ရရွိေစႏုိင္ၿပီး သက္သတ္လြတ္စားသံုးသူမ်ားအတြက္လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

Syi Lwin Foods Garden
    www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com
 ကုလားပဲ မႈန္႕ အထုပ္ကုိ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ တခြက္ခြဲ ထည့္ပါတယ္။
 ေရ ကုိ ၀တ္ရည္ေျပာသည့္ အတုိင္း ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ႏွင့္ ၁ ခြက္ခြဲ ထည့္ပီး ကုလားပဲကုိ ေဖ်ာ္ေပးထားပါတယ္။

ပီးရင္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ႏွင့္  ေရ ၂ခြက္ ထည့္ပီး ဆႏြင္းမႈန္႕ (သံုးပံု၁ပံု)၊ ဆား - ၁၊ သၾကား - ၁၊ 
ဟင္းခတ္မႈန္႕ - ၁ ထည့္ေမႊေပးထားလုိက္ပါတယ္။

မီးေျမးေျမး ျဖင့္ ၇ မိနစ္ခန္႕ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးလုိက္တာ။
ရပါပီ။ 
၀တ္ရည္ေျပာသည့္ အခ်ဳိးအစား မိနစ္ အတိအက် အတုိင္း ခ်က္ၾကည့္လုိက္တာ တုိ႕ဟူးေႏြး ရပါပီ။
 http://thiriyatanar.blogspot.com/2011/08/blog-post_25.html
 တို႔ဖူးသုတ္ ႏွင့္ တို႔ဖူးေၾကာ္
ေမႊးတံဆိပ္ ကုလားပဲ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ ၁ထုပ္ လံုးသံုးထားပါတယ္။ ဆန္ခ်င္ခြက္ နဲ႔ ၂ခြက္ပဲရပါတယ္။ ၂ခြက္ကို ေရက ၅ခြက္ခြဲပါ။ ေရအခ်ိဳးအစားက အရမ္း အေရးၾကီးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပလပ္စတစ္ဇလံုထဲမွာ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ နဲ႔ ၂ခြက္၊ ေရက ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ ၅ခြက္ခြဲ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ ပါ။ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ လံုးမသြား ေအာင္ ၾကက္ဥေခါက္တဲ့အတံနဲ႔ နာနာေမြေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို အားလံုး ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ မီးဖြင့္ၿပီး ေယာင္းမၿဖင့္ အိုးကပ္မသြားေအာင္ နာနာ ေမြေပးပါ။ လက္အေတာ္ေညာင္း ေလာက္ေအာင္ကို ေမြရပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ ေလာက္ ေမြၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ ထို႔ေနာက္ ပန္းကန္ၿပားၿပား၊ အ၀က်ယ္ က်ယ္ ၁ခုထဲကို ေလာင္း ထည့္ လိုက္ပါ။ ၁နာရီေလာက္ အေအးခံၿပီးရင္ ရပါၿပီ။
တို႔ဖူးသုတ္ အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားတာ

တို႔ဖူး၊ ေဂၚဖီ ပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္၊ ေရွာက္ရြက္ ပါးပါးညွပ္ထားတာ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ပဲအက်က္ မႈန္႔၊ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံၿပာရည္၊ မန္းက်ည္းအႏွစ္ကို ေဖ်ာ္ထားၿပီးသား၊ (ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထား တာ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားလို႔ရပါတယ္)

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More