ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(အေယာက္ ၅၀ စာ)
 .............................. ..
 • ငါးျမင္းတုံး  -  ၄ပိႆခြဲ (၅ ကီလိုခန္႔)
 • ၾကက္သြန္နီ  - ၇၅ က်ပ္သား (၁ကီလိုခန္႔)
 • ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၁၅ က်ပ္သား
 • ခရမ္းခ်ဥ္သီး  - ၂၅ က်ပ္သား
 • ခ်င္း  - ၂၀ က်ပ္သား (ေထာင္းၿပီးသား ) 
 • ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔ - လိုအပ္သလို
 • နႏြမ္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
 • အေရာင္တင္မႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
 • င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ - ၁၅ ေတာင့္
 • နံနံပင္ 
 
 ခ်က္ျပဳတ္နည္း
 ...................
 ၁။ ငါးျမင္းကို အေနေတာ္တုံးၿပီး ေရစင္စင္ေဆးကာ ခ်င္း၊ နႏြင္း ၂ ဇြန္း၊ 
 ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ္ကို 
 ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့ ဓားျပား႐ိုက္ထားရင္ရပါတယ။္
 
 ၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ 
 ဆီသတ္ပါ။ 
 
 ၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးမ်ား ေလးစိတ္ကြဲလွီးျဖတ္ထည့္ပါ။
   ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးတုံးေလးမ်ားထည့္ၿပီး တစ္ဖက္စီလွန္၍ အိုးကိုလႈပ္ေပးပါ။ 
 ဇြန္းနဲ႔ အလြန္မေမႊဘဲ ငါးမေၾကေအာင္ အိုးကိုလႈပ္ခိုင္းတာပါေနာ္။ 
 
 ၄။ ငါးေလးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းၿပီဆိုရင္ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ၿပီး 
 င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၅ ေတာင့္ထည့္ ခဏအုပ္ထားပါ။ 
 ( အဲဒီ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြက ခ်က္ၿပီးသြားရင္ 
 အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ သိပ္မစပ္ေတာ့ဘဲ အရသာေတြ၀င္ေနပါတယ္)
 
 ၅။ ဆီျပန္ၿပီးသြားရင္ နံနံပင္ေလး ဒီလိုအုပ္ၿပီး ထားလိုက္ပါ။ 
 အရသာရွိတဲ့ ငါးျမင္းဆီျပန္ရပါၿပီ။ မီးအေနကေတာ့ 
 သိပ္မျပင္းဘဲထားဖို႔လိုပါမယ္။
 
 .............................. ....
 Htet Family's Creation
 .............................. ....
 
 www.htetfamily.com
Posted in:  အသားဟင္းမ်ား





