Pages - Menu

6 Sept 2013

ငါးျမင္းဆီျပန္(အိုးႀကီးခ်က္)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(အေယာက္ ၅၀ စာ)
..............................
..
• ငါးျမင္းတုံး - ၄ပိႆခြဲ (၅ ကီလိုခန္႔)
• ၾကက္သြန္နီ - ၇၅ က်ပ္သား (၁ကီလိုခန္႔)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၅ က်ပ္သား
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂၅ က်ပ္သား
• ခ်င္း - ၂၀ က်ပ္သား (ေထာင္းၿပီးသား )
• ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔ - လိုအပ္သလို
• နႏြမ္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ - ၁၅ ေတာင့္
• နံနံပင္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
...................
၁။ ငါးျမင္းကို အေနေတာ္တုံးၿပီး ေရစင္စင္ေဆးကာ ခ်င္း၊ နႏြင္း ၂ ဇြန္း၊
ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ္ကို
ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့ ဓားျပား႐ိုက္ထားရင္ရပါတယ။္

၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔
ဆီသတ္ပါ။

၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးမ်ား ေလးစိတ္ကြဲလွီးျဖတ္ထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးတုံးေလးမ်ားထည့္ၿပီး တစ္ဖက္စီလွန္၍ အိုးကိုလႈပ္ေပးပါ။
ဇြန္းနဲ႔ အလြန္မေမႊဘဲ ငါးမေၾကေအာင္ အိုးကိုလႈပ္ခိုင္းတာပါေနာ္။

၄။ ငါးေလးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းၿပီဆိုရင္ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ၿပီး
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၅ ေတာင့္ထည့္ ခဏအုပ္ထားပါ။
( အဲဒီ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြက ခ်က္ၿပီးသြားရင္
အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ သိပ္မစပ္ေတာ့ဘဲ အရသာေတြ၀င္ေနပါတယ္)

၅။ ဆီျပန္ၿပီးသြားရင္ နံနံပင္ေလး ဒီလိုအုပ္ၿပီး ထားလိုက္ပါ။
အရသာရွိတဲ့ ငါးျမင္းဆီျပန္ရပါၿပီ။ မီးအေနကေတာ့
သိပ္မျပင္းဘဲထားဖို႔လိုပါမယ္။


..................................
Htet Family's Creation
..................................

www.htetfamily.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More