Pages - Menu

6 Sept 2013

ငါးဖယ္ခ်ဥ္ (ခ) ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း

ငါးဖယ္ခ်ဥ္ ပုစြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း တူတူပါပဲေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ငါးဖယ္ - ၅၀၀ ဂရမ္ (ပုစြန္ဆိုရင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း(သို႔)အေကာင္လိုက္
ခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။)
• ဆား - ၁၅၀ ဂရမ္
(ဆားမ်ားမွ ခ်ဥ္ပါမယ္။ ခ်ဥ္သြားရင္ မငန္ပါဘူးေနာ္)
nam ေပါင္ဒါကို ဆားအစားသုံးရင္၂ ရက္အတြင္းခ်ဥ္ပါမယ္။
(ေပါင္ဒါကို အသားခ်ဥ္ခ်ဥ္ရာမွာလည္း သုံးႏိုင္ပါတယ္ေနာ္)
ကြၽန္မက သားအစိမ္းအတိုင္းစားမွာမို႔ ယမ္းမသုံးခ်ဥ္လို႔ပါ။
• ထမင္းၾကမ္း - လက္၂ဆုပ္စာ(ထမင္း႐ိုး႐ိုးလည္းရပါတယ္)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ထမင္းၾကမ္း လက္တစ္ဆုပ္ခြဲစာကို ျပဲေနေအာင္ေခ်လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ငါးဖယ္ထဲကို ဆားထည့္ေခ်ထားေသာ ထမင္းၾကမ္းထည့္ၿပီးနယ္ပါ။
႐ိုး႐ိုး ငါးဖယ္စီးေအာင္ ေပါက္သလိုေပါက္ပါ (သို႔) စီးသည္အထိနယ္ပါ။

၂။ ငါးဖယ္စီးလာရင္ အိတ္ထဲထည့္ၿပီး က်စ္ေနေအာင္စည္းပါ။
ၿပီးရင္ ေအာက္ကဗန္းခံ အေပၚက ပန္းကန္ေမွာက္ၿပီး
ငါးဖယ္ခ်ဥ္ေလာင္းထုပ္ေလးကို တင္ၿပီး အေလးတစ္ခုနဲ႔ ဖိထားလိုက္ပါ။
မီးဖိုထဲက အပူခ်ိန္အမ်ားဆုံးေနရာေလးမႇာထားပါ။ ၃ ရက္ေလာက္ဆိုရင္
အိတ္ထဲမွာ အရည္ေလးမ်ားထြက္ေနပါမယ္။ အဲဒီအခါမွ အေပါက္ေလးမ်ား
ေဖာက္ေပးပါ။ အရည္ေလးမ်ား ဗန္းထဲသို႔က်ေနတာ ေတြ႕ရပါမယ္။

၃။ ပန္းကန္မပါလည္း အဲလို သံဇကာနဲ႔ ေအာက္က ဗန္းခံလို႔ရပါတယ္။

၄။ အရည္က်ၿပီးေနာက္ ၂ ရက္ေလာက္ဆို ခ်ဥ္ပါၿပီ။ အေရာင္ေလးလည္း
ပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ျဖစ္ေနပါၿပီ။ အထုပ္ေလးကိုတို႔ၾကည့္ပါ။
ထုတ္ထုတ္ေလးျဖစ္ၿပီဆိုရင္ အသားျမည္းၾကည့္ပါ။

၅။ အခ်ဥ္အေနအထား စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ရင္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ရာသီဥတု အပူအေအး ေပၚမူတည္ၿပီး ၅ ရက္ကေန ၇ ရက္ၾကာတတ္ပါတယ္။

အဆင္ေျပၾကပါေစရွင္။
ခ်ဥ္သြားရင္ ဘူးတစ္ဘူးထဲထည့္ၿပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ထားလိုက္ပါ။ အၾကာႀကီးခံပါတယ္။

Htet Family's Creation
www.htetfamily.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More