Pages - Menu

6 Sept 2013

ငါးက်ည္းမန္က်ည္းႏွစ္အစပ္ခ်က္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ငါးက်ည္း - ၁၅ ေကာင္
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းသီးႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ငါးက်ည္းေလးမ်ားကို သန္႔စင္ၿပီး ခ်င္း၊ နႏြင္းတို႔နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔
စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကို စပါးလင္၊ င႐ုတ္သီးျခမ္းမ်ားထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သားမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊ မဆလာထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာပါလိမ့္မယ္။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးမ်ားထည့္ကာ ခပ္ျဖည္းျဖည္း မေၾကေအာင္လုံးပါ။
၁ မိနစ္ခန္႔လုံးၿပီး မန္က်ည္းေရထည့္ပါ။
ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ကာ အဖုံးခဏအုပ္ထားပါ။

၂။ ဆီျပန္ေရက်န္အေနမွာ ငါးေလးမ်ားႏူးလာၿပီဆိုရင္ နံနံပင္မ်ားထည့္ပါ။
မဆလာအနံ႔ သင္းသင္း ငါးက်ည္းဟင္းခ်ဥ္စပ္ေလးရပါၿပီ။

Htet Family's Creation
www.htetfamily.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More