ကညြတ္ဟာ
ဆီခ်ိဳေရာဂါ အတြက္ ေနာက္ဆံုးေပၚ လက္နက္ဟုဆိုကၫြတ္ကို ပံုမွန္စားသံုးတဲ့
သူေတြ ဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ပံုမွန္ျဖစ္ ေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ၿပီး
ဂလူးကို႔စ္ကုိ စုပ္ ယူဖုိ႔ ကူညီႏုိင္တဲ့ အင္ဆူလင္ေဟာ္မုန္း ထုတ္လုပ္မႈလည္း
ျမင့္တက္လာ ႏုိင္တယ္ လုိ႔ သိပၸံပညာ ရွင္ေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါ တယ္။
ဒါေၾကာင့္
ကၫြတ္ဟာ ဆီးခ်ဳိေရာ ဂါကို တြန္းလွန္ဖုိ႔ ေနာက္ဆံုးေပၚလက္ နက္ျဖစ္လာမယ္လုိ႔
သိပၸံပညာရွင္ ေတြက ယံုၾကည္ၾက ပါတယ္။
ကမၻာေပၚမွာ လူ ေပါင္း တစ္သန္းေက်ာ္ဟာ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ေနမွန္း မသိရွိၾကသူ
ေတြျဖစ္ပါတယ္။
ေမာပန္းတာ၊ ေရငတ္တာ၊ မၾကာခဏ ဆီးသြားတာ၊ မွကၡ႐ုေပါက္တာနဲ႔ အနာ
က်က္ေႏွးတာလုိမ်ဳိး ဆီးခ်ဳိေရာဂါရဲ႕ လကၡဏာေတြကို မသိရွိနားမလည္ၾက လုိ႔ပါ။
အဲဒါေတြကို ကုသမႈမခံယူရင္ အ မ်ဳိးအစား (၂) ဆီးခ်ဳိ ေရာဂါေၾကာင့္
ႏွလံုးတုိက္ခုိက္ ခံရတာ၊ အျမင္အာ႐ံု ဆုံး ႐ႈံးတာနဲ႔ ေျချပတ္လက္ျပတ္ေတြ
ျဖစ္လာ ႏုိင္ပါတယ္။
ကၫြတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ႂကြက္သားနဲ႔ တစ္သွ်ဴးေတြမွ ဂလူးကို႔စ္သံုးစြဲႏုိင္မႈ ၈၁
ရာခုိင္ႏႈန္း ပိုမုိျမင့္မား ေစတယ္လုိ႔ ကရာခ်ိ တကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြက
ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။
ကၫြတ္အႏွစ္ပမာဏမ်ားစြာ သံုးစြဲပါမွ မုန္႔ခ်ဳိအိတ္မွ
အင္ဆူလင္ထုတ္ လုပ္မႈကို ထိေရာက္စြာ အက်ဳိးရွိႏိုင္တယ္ လို႔ သိရပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
Aye Chan Mon ေမတၱာျဖင္႔ ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါသည္
Credit To :SearchMyanmar
By: Aye Chan Mon