Pages - Menu

6 Jun 2013

နပ္(စ္) သံုးမ်ဳိး နဲ႔ခ်ီစ္ ၾကက္သားအေခ်ာင္းေလးမ်ားကင္

အေနာက္ႏိုင္ငံေတြက အိမ္ရွင္မေတြရဲ႕အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းပဲြပါ။
ကေလး၊ လူႀကီး အကုန္ႀကိဳက္ၾကသလို အဆာေျပအစာကေန
ဟင္းပဲြႀကီးတစ္ပဲြလို စားလို႔ရတဲ့အတြက္
အိမ္ထမင္းပဲြတင္ မဟုတ္ဘဲ ဧည့္ခံပဲြေတြမွာလည္း
အသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္။ မူရင္း ၾကက္သားေခ်ာင္းကင္ကို
မစည္က တစ္မ်ိဳးေလး ျပန္လည္ဖန္တီးထားပါတယ္။
အားလံုးႏွစ္သက္လိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
................
၁။ ၾကက္ရင္ပုံသား- ၄ ျခမ္း
(လက္ညႇိဳးအရြယ္ အတံုးရွည္ေလးမ်ား တံုးထားပါ။ အေရခြြံဖယ္ပါ)
၂။ ပါမဲလ္ဆန္ခ်ိစ္ - စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၃။ နပ္(စ္) သံုးမ်ဳိး (Mix Nuts)- ခြက္တစ္၀က္ ေၾက႐ုံ ႀကိတ္ထားပါ (ဟင္းခ်က္ရင္တိုင္းတဲ့အခ်ိန္အဆခြက္ပါ)
၄။ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ - ၁ ခြက္ခြဲ (ဟင္းခ်က္ရင္တိုင္းတဲ့ အခ်ိန္အဆခြက္ပါ)
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ၾကက္ဥ - ၃ လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၇။ ဂ်ံဳ - ၁ ခြက္ (ဟင္းခ်က္ရင္တိုင္းတဲ့ အခ်ိန္အဆခြက္ပါ)
၈။ င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ကေလးမ်ား စားမယ္ဆို မထည့္ပါနဲ႔)
၉။ ဟင္းခတ္အေမႊးမႈန္႔(အီတလီ) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၀။သံလြင္ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း (ေၾကာ္မယ္ဆို ဆီထပ္ထည့္ပါ)
၁၁။ သံပရာခြံအမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ကေလးမ်ား စားမယ္ဆို မထည့္ပါနဲ႔)

ျပဳလုပ္နည္း
..................
၁။ ၾကက္သား အတံုးရွည္ေလးမ်ားကို ဆား ျဖင့္နယ္နပ္ထားပါ။

၂။ ဂ်ဳံမႈန္႔ ကို ဗန္းထဲ မွာထည့္ထားပါ။ ၾကက္ဥခေလာက္ထားတာကို
ပန္းကန္ျပန္႔ျပန္႔ေလးထဲမွာထည့္ထားပါ။ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔၊
ဟင္းခတ္အေမႊးမႈန္႔၊ ပါမဲလ္ဆန္ခ်ိစ္၊ သံပရာခြံအမႈန္႔ ၊
င႐ုတ္ေကာင္းႏွင့္ နပ္(စ္)ခဲြျခမ္းကဲြေလးမ်ား
အားလံုးကို ေမႊၿပီး ဗန္းအျပားထဲမွာထည့္ထားပါ။

၃။ ပထမအဆင့္အေနနဲ႔ ၾကက္သားအေခ်ာင္းေလးမ်ားကို
ဂ်ဳံမႈန္႔ျဖင့္ႏွံ႔ေအာင္ ဖြဖြေလးလူးေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဒုတိယအဆင့္ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲ ႏွစ္စိမ္လိုက္ပါ။
ေနာက္ဆံုး အဆင့္ကေတာ့ ပစၥည္းေတြအားလံုးနဲ႔ ေမႊထားတဲ့
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ထဲသို႔လည္း လူးၿပီး ကင္မယ့္ဗန္းေပၚတင္ပါ။

၄။ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ကင္ခါနီးက်ရင္
သံလြင္ဆီနဲ႔ အေပၚက ဆမ္းေပးပါ။
အာဗင္ကို ၂၅၀-၃၀၀ ဒီဂရီ အပူခ်ိန္နဲ႔
၈- ၁၀ မိနစ္ ကင္ပါ။ၾကြပ္ရြၿပီး အနီေရာင္သမ္းလာလွ်င္
အာဗင္ကေန ထုတ္ထားပါ။

အာလူးနဲ႔ အရြက္သုပ္တို႔နဲ႔စားလွ်င္သိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။

** မွတ္ခ်က္- နပ္(စ္) ဆိုတာ အခံြမာအသီးမ်ားကို ေျပာတာပါ။
ဗန္ဒါေစ့၊ ပိုင္းေစ့၊ သီဟိုဠ္ေစ့ စသည္တ႔ိုကိုဆိုလိုတာပါ။
ခ်ိစ္ကလည္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္သံုးလို႔ရပါတယ္။
အာဗင္မရွိရင္ ဆီထဲထည့္ေၾကာ္လည္းရပါတယ္။

Syi Foodsgarden

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More