Pages - Menu

11 May 2013

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီးအခ်ဥ္ (Maneul & Koch’u changatchi)

ကိုရီးယားၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီးအခ်ဥ္
(Maneul & Koch’u changatchi)

 ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔င႐ုတ္သီးအခ်ဥ္ဆို
ရင္ေတာ့ မစည္အိမ္မွာဘယ္ေတာ့မွ မေလာက္ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ
င႐ုတ္အခ်ဥ္ေလးပါ။ 
မနက္စာ ပဲျပဳတ္ထမင္းေလးနဲ႔သာ တဲြစားမယ္ဆိုရင္လည္းေနာက္ေန႔လည္းမျငင္းဘူး။
ေခါက္ဆဲြေၾကာ္၊ ၾကာဆံေၾကာ္၊ ထမင္းသုပ္ေတြနဲ႔လည္းသိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
 ကိုရီးယားဟင္းပဲြတိုင္းလိုလိုနဲ႔လည္း လိုက္ဖက္ ေသာ ကိုရီးယားၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔
င႐ုတ္သီးအခ်ဥ္ေလးကိုလည္း လုပ္စားၾကည့္လုိက္ေနာ္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္း
-------------
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၈ လံုး (အခြံႏႊာၿပီး ၃ ပိုင္းစိတ္ပါ)
၂။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ သား ( ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ေလးညႇပ္ထားပါ)
၃။ ရွလကာရွည္ - ၂ လီတာ
(ကိုးရီးယား ရွလကာရည္ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္)
၄။ ပဲငံျပာရည္ အငန္- ၂ ခြက္ခဲြ
(ဟင္းခ်က္ရင္ တိုင္းတဲ့အခ်ိန္အဆခြက္ပါ)
၅။ ေရ - ၁ ခြက္
(ဟင္းခ်က္ရင္ တိုင္းတဲ့အခ်ိန္အဆ ခြက္ပါ)
၆။ သၾကား- စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
(ခ်ိဳခ်ိဳ ႀကိဳက္လွ်င္ ပိုထည့္လို႔ရပါတယ္)

ျပဳလုပ္နည္း

------------
၁။ အခြံႏႊာၿပီးစိတ္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴကိုရွလကာရည္ျဖင့္၇-၁၀ရက္ေလာက္ ဘူးထဲထည့္စိမ္ထားပါ။

၂။ အိုးထဲသို႔ေရ၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အငန္ႏွင့္ ညႇပ္ထားေသာင႐ုတ္သီးမ်ားကို ဆူလာသည္ အထိတည္ပါ။ အေအးခံပါ။

၃။ အေအးခံထားေသာအရည္ကိုရွလကာရည္စိမ္ထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴထဲသို႔ေလာင္းထည့္ပါ။

၄။ ေလလံုေသာ ပုလင္းထဲသို႔သိမ္းရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။
ေနရိပ္ထဲမွာ ထားပါက လနဲ႔ခ်ီခံပါတယ္။

မွတ္ခ်က္
--------
ၾကက္သြန္ျဖဴ မႀကိဳက္ေသာသူမ်ား
ၾကက္သြန္နီနဲ႔လည္းလုပ္လို႔ရပါတယ္။

Syi Foodsgarden

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More