နီျမန္းေသာ အေသြးအေရာင္ရွိသည့္ အသားမ်ား
စားေသာက္ျခင္းသည္ အသက္အရြယ္ ႀကီးရင့္လာခ်ိန္တြင္ အျမင္အာရံု
ခၽြတ္ယြင္းမႈကို ပိုမိုျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန ရလဒ္မ်ားက
ေဖာ္ျပခဲ့ၾကသည္။
အမဲသား၊ သိုးသားႏွင့္ ၀က္သားတို႔ကဲ့သို႔
အနီေရာင္ရွိေသာ အသားမ်ား တစ္ပါတ္လ်င္ (၁၀)ႀကိမ္ထက္မနည္း စားေသာက္သူမ်ားသည္
အသက္ႀကီးလာခ်ိန္တြင္ မ်က္စိလုံးဝကြယ္သြားသည္အထိ အျမင္အာရံု
ခၽြတ္ယြင္းလာႏိုင္ေျခသည္ သာမန္ထက္ (၅၀)ရာခိုင္ႏႈန္း တိုးျမင့္လာေၾကာင္း
ပညာရွင္မ်ားကဆိုသည္။
တစ္ပါတ္လ်င္ နီေသာအေရာင္ရွိသည့္ အသားစားမႈ (၅)ႀကိမ္ေအာက္ ေလ်ာ့နည္းသူမ်ားတြင္ ထိုျပႆနာမ်ိဳး မေတြ႕ရဟု သိရွိရသည္။
သို႔ေသာ္လည္း ၾကက္သားကဲ့သို႔
အနီေရာင္မဟုတ္သည့္ အသားဟင္းမ်ား စားေသာက္သူမ်ားသည္ အျမင္အာရံု
တိုးတက္မႈအတြက္ အေထာက္အကူပင္ ရရွိႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ရွင္းျပခဲ့သည္။
ထိုေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားကို ဩစေၾတးလ်ႏိုင္ငံ
မဲလ္ဘုန္းတကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
၎တို႔သည္ (၁၃)ႏွစ္အတြင္း အသက္(၅၀)ေက်ာ္၊ (၆၀)ေက်ာ္ အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီး
(၅၆၀၀)၏ က်န္းမာေရး မွတ္တမ္းမ်ားကို ျပန္လည္ေလ့လာၿပီး ယခုေကာက္ခ်က္ကို
ခိုင္ခိုင္မာမာ ေျပာၾကားလိုက္ျခင္းျဖစ္သည္။
ၾကက္သားႏွင့္ အနီေရာင္ရွိေသာ အသားကို
စားေသာက္သူမ်ားၾကား ကြာျခားခ်က္မ်ားကို ႏိႈင္းယွဥ္ခဲ့ရာ အနီေရာင္အသား
စားသံုးသူမ်ားတြင္ အျမင္အာရံုအတြက္ အႏၲရာယ္ရွိမႈ တိုးတက္လာေသာ္လည္း
တစ္ပါတ္လ်င္ (၄)ႀကိမ္အထက္ ၾကက္သားစားသူမ်ားသည္ တစ္ပါတ္လ်င္ (၂)ႀကိမ္မွ်သာ
ၾကက္သားစားသူမ်ားထက္ အျမင္ခၽြတ္ယြင္းမႈ အေျခအေနမွ (၅၇)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ
က်ဆင္းသြားသည္ကို စစ္ေဆးေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။
ထို႔ေၾကာင့္လည္း သုေတသီမ်ားက အနီေရာင္
အသားမ်ားကို ေရွာင္ရွားၿပီး ၾကက္သားကဲ့သို႔ အနီေရာင္မဟုတ္ေသာ
အသားမ်ားမ်ားစားရန္ တိုက္တြန္းခဲ့ၾကသည္။
သို႔ေသာ္လည္း ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံ မ်က္စိေဆးပညာ
ေတာ္၀င္ေကာလိပ္မွ ေျပာေရးဆိုခြင့္ရ ပုဂၢိဳလ္တစ္ဦးက ယခုရလဒ္မ်ားကို
အတည္ျပဳရန္ အေထာက္အထား မလံုေလာက္ေသးေၾကာင္း သတိေပးထားသည္။
ေဆးပညာျဖင့္ AMDဟု အတိုေကာက္ေခၚေ၀ၚသည့္
အျမင္အာရံု ခၽြတ္ယြင္းမႈသည္ သက္ႀကီးပိုင္းတြင္ အမ်ားဆံုး
ျဖစ္ေပၚတတ္ေလ့ရွိေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက ရွင္းျပခဲ့သည္။
23 Sept 2013
အနီေရာင္ရွိေသာအသား အစားမ်ားပါက အျမင္အာ႐ုံထိခိုက္ႏိုင္
Monday, September 23, 2013
Taunzalat