Pages - Menu

22 Sept 2013

ကုိယ္တုိင္ ျပဳလုပ္ေသာပဲႏုိ႔က်န္းမာေရးအတြက္မ်ားစြာအက်ဳိးျပဳ

ပဲႏုိ႔ကုိ ပဲပိစပ္မွ အလြယ္တကူ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ၿပီး မိမိ ေနအိမ္၌ပင္ ျပဳလုပ္ႏုိင္ကာ က်န္းမာေရး အတြက္ မ်ားစြာ အက်ဳိးျပဳေၾကာင္း အာဟာရ ေဗဒဆုိင္ ရာ ဆရာဝန္ႀကီး တစ္ဦးက ေျပာၾကား သည္။
ပဲႏုိ႔တြင္ အဆီဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ OMega 3၊ သတၱဳဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္တုိ႔ ပါရွိျခင္းေၾကာင့္ ဝမ္းပ်က္ေသာ ကေလးငယ္ မ်ားကုိ အာဟာရ အျဖစ္ တုိက္ေကြၽးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။

 ပဲႏုိ႔ ျပဳလုပ္ရန္ အတြက္ ပဲပိစပ္ကုိတစ္ညခန္႔ ေရစိမ္ၿပီး ေဖ်ာ္စက္တြင္ ေရအနည္းငယ္ ေရာ၍ ေဖ်ာ္ၿပီးေနာက္ ဆူေအာင္ က်ဳိပါက အသင့္ ေသာက္သံုးႏုိင္ေသာ ပဲႏုိ႔ရည္ကုိ ရရွိႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆုိပါ ပဲႏုိ႔တြင္ ပါဝင္ေသာ အီထ႐ိုဂ်င္ ဓာတ္မွာ အမ်ဳိး သမီးမ်ား ျဖစ္ေလ့ရွိေသာ ေသြးဆံုး ကုိင္ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္သည့္ အျပင္ ေဟာ္မုန္း အစားထုိး ကုသမႈ အေနျဖင့္ ေသာက္သံုးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ ပဲႏုိ႔ ျပဳလုပ္ေသာ ပဲပိစပ္တြင္ ပါဝင္သည့္ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္ေၾကာင့္ ကေလးမ်ား၏ အ႐ိုး အဆစ္ကုိ ဖြံ႕ၿဖိဳးေစၿပီး ေဘးအႏၲရာယ္ မရွိေသာ သဘာဝ ေဖ်ာ္ရည္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေအးခ်မ္းမြန္မွ ျမ၀တီသတင္း တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More