ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္ အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈ နည္းေသာ ဒိန္ခဲမ်ားကုိ စားသံုးျခင္းသည္
၎အစား အစာကုိ လံုးဝ မစားသံုး ျခင္းႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ဆီးခ်ဳိေရာဂါ
ျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္ကုိ ေလးပံု တစ္ပံုခန္႔
ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ေၾကာင္း၊ ၿဗိတိန္ ႏိုင္ငံသား ၃၅ဝဝ ကုိ ေလ့လာမႈ
ျပဳလုပ္ခဲ့သည့္ သုေတသီ မ်ား၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရေၾကာင္း အင္တာနက္ သတင္း
တစ္ပုဒ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
သုေတသီ မ်ားသည္ ႏုိင္ငံ အေရွ႕ပုိင္း
ေနာ္ေဖာ့ခ္ခ႐ိုင္ အတြင္း၌ ေနထုိင္လ်က္ ရွိသည့္ အမ်ဳိးသမီး မ်ားႏွင့္
အမ်ဳိးသား မ်ားကုိ ၁၁ ႏွစ္ေက်ာ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ၿပီး
ေလ့လာမႈမ်ား စတင္ခဲ့ခ်ိန္ မွစ၍ ၎တုိ႔၏ စားေသာက္ ေနထုိင္မႈ အက်င့္ စ႐ိုက္ကုိ
အေသးစိတ္ ေလ့လာမွတ္သား ခဲ့ၾကသည္။
၁၁ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္
ခဲ့ရာတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ျပင္သစ္ ဒိန္ခဲႏွင့္ အဆီဓာတ္ နည္းပါးေသာ
ဒိန္ခဲမ်ားကုိ စားသံုးသည့္ လူ ၇၅၃ ဦးသည္ ၎အစား အေသာက္မ်ားကုိ လံုးဝ
မစားသံုးသည့္ အျခား လူမ်ားထက္ ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၄ ရာခုိင္ႏႈန္းခန္႔
ပုိမုိ နည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ခဲ့ၾကျခင္း ျဖစ္သည္ဟု အဆုိပါ သတင္းတြင္
ေဖာ္ျပထားသည္။
ပဲရစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၆
7 Feb 2014
ဒိန္ခ်ဥ္ စားသံုးျခင္းသည္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အႏၱရာယ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္
Friday, February 07, 2014
Taunzalat