Pages - Menu

30 Jan 2014

ၾကက္သားဗူးသီးကာလသားခ်က္

ဗမာၾကက္....................၇၀ က်ပ္သား
ဗူးသီး.........................၁ ၿခမ္း ( အေနေတာ္အရြယ္ )
စပါးလင္......................၂ ပင္
ငရုတ္သီးစိမ္း................၅ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ.................၁ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................၂ လုံး
ခ်င္းေသးေသး..............၁ တက္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................၅ တက္
ငပိ............................အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္.................၅ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆီ............................၂ ဇြန္း (.......။..........)
ဟင္းခတ္မွဳန္. .............၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
နႏြင္း+အေရာင္တင္......ပါသည္ဆိုရုံ


ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္.စင္ကာအေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြတုံးၿပီးေရ
စစ္ထားပါ။

ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို
ဓါးၿပားရိုက္ပါ။

ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးၿပီး..ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းပါ။စပါးလင္
အၿဖဴေရာင္အပိုင္းကို ဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထားပါ။

ဗူးသီးေတြကို သိပ္ၿပီးမပါးေစပဲ..ခပ္ထူထူေလးလွီးပါ ( ပါးလြန္းလွ်င္ဟင္းထဲမွာ
ေပ်ာ္၀င္သြားတဲ့အခါၾကည့္မေကာင္းေတာ့ပါဘူး..)

ဒန္အိုးတစ္လုံးမွာ...ဗူးသီးကလြဲၿပီး..က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးေရာထည့္ၿပီး..
သမသြားေအာင္နယ္ပါ။

အဖုံးလုံေအာင္ဖုံးၿပီးမီးအေနေတာ္မွာစတင္ၿပီးခ်က္ပါ။ အႏွစ္က်ၿပီးဆီၿပန္လာ
ၿပီဆို မွ..အနည္းငယ္ေမႊေပးကာ..ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီထည့္ပါ..။

ၾကက္သား ၃ ပုံ ၂ ပုံေလာက္ ႏွဴးအိလာၿပီဆိုမွခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားတဲ့ဗူးသီး
ေတြထည့္ေပါင္းကာ အဖုံးပိတ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္. ဗူးသီးမ်ားႏွဴးလာေအာင္ဆက္ၿပီးခ်က္ေပးပါ။

အရည္မပ်စ္မက်ဲအေနအထားမွာသုံးေဆာင္ပါ။


ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More