Pages - Menu

18 Jan 2014

မုန္လာဥနီ၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

-ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။

-တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာ အမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။ မုန္လာဥနီ အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ ၈ ဆအထိ ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။

-တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ (၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။

-Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။

-Macular degeneration မ်က္စိ အျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာ ေနရာ ပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။

- Vit A ခ်ိဳ႕တဲ့ သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္ မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ တစ္လံုး စားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္ လူနာမ်ား၏ အသက္ ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။

-Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။ အသည္းမွ ဘက္တီးရီးယားကို ေသေစသည္။

- Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ ေကာင္းေစသည္။ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။

ကံေကာ္

ref: organicfacts

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More