Pages - Menu

16 Apr 2014

ငါးေခါင္းမွ်စ္ခ်ဥ္ပာင္းရည္

 ငါးေခါင္းပာင္းရည္ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲလို.မိတ္ေဆြတစ္ဦးကေမးလာပါတယ္..

ေမးလာတဲ့မိတ္ေဆြေရာ...သူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလုံးအတြက္ပါ...ေ၀မွ်
ေပးလိုက္ပါတယ္
ဒီခ်က္နည္းကေတာ့..ကြ်န္ေတာ္ကိုယ္ပိုင္ထြင္ထားတဲ့နည္းလမ္းပါ...
တိုက္ဆိုင္တာေရာကြဲၿပားတာေရာရိွေနႏိူင္ပါတယ္...။

ငါးေခါင္းမွ်စ္ခ်ဥ္ပာင္းရည္
****************

ငါးတန္ေခါင္း.............၁ ခု( ပါးပာပ္မ်ားထုတ္၊ ေရေဆးသန္.စင္ၿပီးရင္ ခပ္ၾကီးၾကီး
အတုံးမ်ားရေအာင္ပိုင္းပါ။ ငါးေခါင္းပာင္းရည္မွာငါးတန္ေခါင္းကအေကာင္းဆုံးၿဖစ္ပါတယ္ )
မွ်စ္ခ်ဥ္.................... ၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ..............၂လုံး ( ၈ စိတ္ခြဲပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............. ၃ လုံး( ..... ။.....)
ပဲၿပား.......................၂ တုံး ( ၁လကၼအရြယ္ပိုင္းၿဖတ္ပါ)
စပါးလင္...................၂ ေခ်ာင္း( အၿဖဴေရာင္အပိုင္းသာ. ရိုက္ၿပားၿပီးထုံးခ်ည္ထားပါ)
ခ်င္း..........................၁ တက္ ( ရိုက္ၿပား )
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............၅ တက္ ( ....။......)
ပဒဲေကာ...................အေသး၁တက္( အခြံခြာၿပီးပါးပါးလွီးပါ)
ရွမ္းနံနံ..................... ၃ပင္ (ပါးပါးလွီး)
နံနံပင္.......................အနည္းငယ္..(အလွဆင္ရန္)
ေကာက္ရိုးမွိဳ (သို.)ေငြႏွင္းမွိဳ......အနည္းငယ္ (သင့္ေတာ္သေလာက္ပိုင္းၿဖတ္ပါ)
ငုံးဥ............................၂၀ လုံး( ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားပါ )
တုံယမ္းခ်ဥ္စပ္တုံး..........၂ တုံး
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္.............၄ လီတာခန္.
ငရုတ္သီးစိမ္း...............ႏွစ္သက္သေလာက္
ေတာေရွာက္ခါး၇ြက္.......၄ ၇ြက္ခန္. (မရွိလည္းရ )

ပထမဆုံးဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ပဒဲေကာ ၊စပါးလင္ တို.ကို တုံယမ္းခ်ဥ္စပ္တုံး(၂) ခုနဲ.အတူဆီသတ္လိုက္ပါ...။နႏြင္းမွဳန္.
အနည္းငယ္နွင့္အေရာင္တင္မွဳန္.အနည္းငယ္ကိ္ုလည္းထည့္ေပါင္းပါ...။

ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြ..ေမႊးလာၿပီဆိုရင္..ငါးေခါင္းေတြကိုထည့္ေပါင္း
ၿပီးဆီဆီသတ္ေပးပါ..ေတာေရွာက္ခါးရြက္၅ရြက္ေလာက္ကိုလည္း...ဖဲ့ေၿခြ
ထည့္ေပးပါ..။

ထို.ေနာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကိုေရာထည့္ၿပီး(၅)မိနစ္ခန္.ေလာက္လုံးခ်က္လိုက္ပါ.။

ပာင္းရည္တည္မည့္အိုးထဲသို.ေၿပာင္းေရႊ.ထည့္လိုက္ၿပီး...ပဲၿပားတုံး ၊ ငုံးဥ ၊မွိဳ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္တို.ေပါင္းထည့္ၿပီး.ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ သၾကား ၊ ေရွာက္ရည္(သို.) သံပုရာရည္တို.ၿဖင့္အရသာသြင္းပါ....။
မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္းဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထည့္ပါ...။

တစ္ပြက္ဆူေအာင္မီးၿပင္းၿပင္းၿဖင့္အပူေပးပါ..ထြက္လာေသာအညစ္အေၾကးမ်ား၊
အၿမွဳပ္မ်ားကိုစစ္ထုတ္ေပးပါ..။

တစ္ပြက္ဆူလာလွ်င္မီးကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..ၾကက္သြန္နီ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊
 ရွမ္းနံနံတို.ကိုၿဖည့္စြက္ပါ..။ ေနာက္ဆုံးငါးေခါင္းေတြႏွဳးအိၿပီး ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာေလး
ရၿပီဆိုရင္နံနံပင္ေလးအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါ
သည္...။
 
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More