Pages - Menu

17 Apr 2014

လယ္ေတာပာင္း..

အခ်ိဳးအစားေတာ့..အတိအက်မရိွ...
ရရာအားလုံးေရာတဲ့..လယ္ေတာပာင္းလိုဆိုပါတယ္။
ေၿမအိုးတစ္လုံးမွာ..

ၾကက္သြန္နီ၊ 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္ၿခမ္းေလာက္စီနဲ့..
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊
 ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္. ကိုေရအနည္းငယ္နဲ.ဆူေအာင္တည္ပါတယ္...ၿပီးရင္ေတာ့..
ငါး၊ ဖား၊ လယ္၊ ပုစြန္လုံး၊ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြ..ထည့္ၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္ၿပန္တည္ပါသတဲ့.....

ၿပီးရင္ၿဖင့့္..ခရမ္းသီးလို၊မွိဳတို.လို.အနည္းငယ္မာတာေတြကို..ထပ္ေပါင္းထည့္...


ေနာက္ဆုံးမွာမွ...ေခြးေတာက္၊ ဆူးပုတ္၊ မွိဳနတို ၊ လယ္ကန္စြန္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလး
ေတြေရာေမႊၿပီး..ခ်က္စားၾကတာ
ၿဖင့္..

ငယ္ရြယ္သူေတြအတြက္...ေပ်ာ္စရာေကာင္း..
အလုပ္ပင္ပန္းဒဏ္ေတြေၾကာင့္..အုံဖြဲ.လုယက္စားလိုက္ၾကတာ..ခ်က္တဲ့ေၿမအိုးေတာင္
ကြဲပါသတဲ့....။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More