skip to main
|
skip to sidebar
သဘာ၀ရဲ႕အာဟာရ
ဖတ္မိသမွ်က်န္းမာေရးအတြက္သဘာ၀ရဲ႕အာဟာရသုတစာမ်ား
Home
အာေရာဂ်ံ
က်န္းမာျခင္း/သုတ
က်န္းမာေရးအတြက္စြန္႔ပစ္အစာ
အစားအစာႏွင္႔က်န္းမာျခင္း
ခုခံအားႏွင္႔အစားအစာ
ဗီတာမင္ႏွင္႔က်န္းမာျခင္း
အသားအမ်ိဳးမ်ိဳး
ပင္လယ္အစားအစာ
ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး
ဆား/သၾကား/ေက်ာက္ခ်ဥ္
ေဆးဖက္ဝင္အပင္မ်ား
အိမ္ေထာင္မွုသုခ
အလွအပေရးရာ
အဆီပိုမ်ားခ်ျခင္း
Sub Child
ေကာက္ပဲသီးႏွံ
ဆန္/ဂ်ဳံ
ေျပာင္းဖူး
ဆီအမ်ိဳးမ်ိဳး
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး
အာလူး
ႏွမ္းေစ့
ပိန္းဥ
ႏိုကိုဥ
စိမ္းစားဥ
မုန္လာဥနီ/ျဖဴ
မႈိ
မွ်စ္
ကညြတ္
***
အသီးအရြက္
ခဝဲသီး
ကင္ပြန္းခ်ဥ္
ကန္စြန္းရြက္/ကန္စြန္းဥ
ကိုက္လန္/မုန္ညင္းရြက္
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္/သီး
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္
ေဂြးေတာက္ရြက္
ျမင္းခြာရြက္
မန္က်ည္းသီး/ရြက္/ရည္
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း/ျဖဴ
ေဂၚဖီထုပ္ (မုန္လာထုပ္)
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး
ဗံုလံုသီး
***
ငရုတ္သီး
ၾကက္ဟင္းခါးပင္/သီး
ရံုးပတီသီး
သခြားသီး
ေဂၚရခါးသီး/ရြက္
ေမ်ာက္ငိုသီး
ေက်ာက္/ေရႊဖ႐ံုသီး/ရြက္/ေစ႔
ဘူးသီး/ရြက္
ဒန္႕သလြန္သီး/ရြက္
တညင္းသီး
ကင္းပုံပင္/သီး
မဲဇလီ
***
သစ္သီဝလံ
ပန္းသီး/ေဖ်ာ္ရည္
ဖရဲသီး
နဂါးေမာက္သီး
ၾကက္ေမာက္သီး
ၾသဇာပင္/ရြက္/သီး
မင္းကြတ္သီး
ဆီး (ဇီး)/ျဖဳ/သီး
ကၽြဲေကာသီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
လိုင္ခ်ီးသီး
သီးပင္/သီးသီး
မရမ္းသီး
ပင္မွည့္သီး (စူကာသီး)
ဇာတိပၹိဳလ္သီး
အခြံမာအေစ့အဆန္မ်ား
ကီ၀ီသီး
ကနစိုးသီး
ပိႏၷဲသီး
***
လိေမၼာ္သီး/ေရွာက္ခ်ိဳ
ငွက္ေပ်ာသီး
စပ်စ္သီး/ေဖ်ာ္ရည္
စေတာ္ဘယ္ရီသီး
ေထာပတ္သီး
သံပုရာ/ယို/ ေရွာက္
မာလကာသီး
နာနတ္္သီး
သရက္သီး
သလည္းသီး/ရည္
သေဘၤာသီး/ရြက္/ေဖ်ာ္ရည္
ဖန္ခါးသီး
ရဲယိုသီး/ရြက္
စြံပလြံသီး
သစ္တိုသီး
ႏွင္းသီး
***
ခ်က္နည္းျပတ္နည္း
အေခၚအေ၀ၚ/အေထြေထြသုတ
ထမင္း
ဟင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး
အသားဟင္းမ်ား
ဟင္းရည္ေသာက္
အရံဟင္း
အျပဳတ္(Soup)
အသုပ္
အေၾကာ္
အခ်ဥ္၊အခ်ိဳသည္နည္း/Sauce
ၾကာဇံ/ေခါက္ဆြဲ
သြားရည္စာ
***
ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္
အေမႊးအႀကိဳင္
နႏြင္း
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ဂ်င္း
င႐ုတ္ေကာင္း
နံနံပင္
တရုတ္နံနံပင္
ပင္စိမ္းပင္/ရြက္
ပူစီနံ
စပါးလင္
ေလးညႇင္းပြင့္
သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္
ပဒဲေကာ
***
ေရ/အရည္
ေသာက္သံုးေရ
ေဖ်ာ္ရည္အမ်ိဳးမ်ိဳး
ေရေႏြးၾကမ္း
ေကာ္ဖီ/လက္ဖက္ရည္
ႏုိ႔ႏွင့္ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား
ၾကံပင္/ရည္
အုန္းသီး/ရည္
ပ်ားရည္
Sub Child
***
Sub Child Category 1
Sub Child Category 2
Sub Child Category 3
Pages - Menu
20 Dec 2012
မုန္လာဥနီ၏ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား
Thursday, December 20, 2012
Taunzalat
မုန္လာဥနီ၏ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားကို တိက်စြာ သိနားလည္ ေစရန္
က်န္းမာေရး အတြက္ သဘာ၀ အစားအစာေတြ စားဖို႔ ေျပာတိုင္း မုန္လာဥနီ ကလည္း တစ္ခု အပါအ၀င္ပါ။ မုန္လာဥနီက လူ႔ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ ဘာေၾကာင့္ အေရးပါ ရသလဲ ဆိုတာကို တိတိက်က် သိနားလည္ သေဘာေပါက္ ေစဖို႔ ေရးသား လိုက္ရ ပါတယ္။
၁) မုန္လာဥနီ ထဲမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေကာ္လာဂ်င္ ထုတ္လုပ္အား ေကာင္းေစ ပါတယ္။ ေကာ္လာဂ်င္ဟာ အသားအေရကို တင္းအား ေကာင္းေစတဲ့ ပ႐ိုတင္း တစ္မ်ဴိး ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အေရးေၾကာင္း မရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္းတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။
၂) မုန္လာဥနီမွာ မရွိမျဖစ္ အင္ဇိုင္းေတြ၊ ဗီတာမင္ နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ စတဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြ အျပည့္အ၀ ပါ၀င္ေန ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ B1 ၊ B2 ၊ B6 ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ေက၊ ဘိုင္အိုတင္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ဘိုင္အိုတင္၊ ပိုတက္စီယမ္ နဲ႔ သိုင္ယာမင္းဓာတ္ တို႔လည္း အမ်ားအျပား ပါ၀င္ေန ပါတယ္။
၃) မုန္လာဥနီကို ပံုမွန္ စားသံုးေပးတာက ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေလ်ာ့က် ေစတာေၾကာင့္ ႏွလံုးနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနတဲ့ ေရာဂါ ေ၀ဒနာေတြကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
၄) မုန္လာဥနီ ထဲက ကာ႐ိုတင္းႏြိဳက္ဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။
၅) မုန္လာဥနီမွာ ပါတဲ့ Potash succi-nate ဆိုတဲ့ အရာဟာ ေသြးတိုးက်ေစတဲ့ ေဆး၀ါး အာနိသင္ ရွိတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။
၆) မုန္လာဥနီ ထဲက ဗီတာမင္ေအဟာ အေကာင္းဆံုး အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ ရွိတာေၾကာင့္ ဖရီး ရယ္ဒီကယ္ေတြေၾကာင့္ အိုမင္းတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။ ဖရီး ရယ္ဒီကယ္က ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ရွိေနရင္ ႏွင္းခူ၊ အေရျပား ေရာင္ရမ္းတာ၊ အေရးေၾကာင္း ထင္တာနဲ႔ အေရျပား နီျမန္းတာေတြကို ျဖစ္ေစႏိုင္ ပါတယ္။
၇) မုန္လာဥနီမွာ ပါတဲ့ ကာ႐ိုတင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲ ေရာက္ခ်ိန္မွာ ဗီတာမင္ေအ အျဖစ္ ေျပာင္းသြားၿပီး ညဘက္မွာ မျမင္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးကာ အသက္ႀကီးသူေတြမွာ အျဖစ္မ်ားတဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္း ပ်က္စီးတဲ့ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။
၈) မုန္လာဥနီမွာ ပါတဲ့ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ဟာ Flora ကို ပုပ္ပြတဲ့ ပံုစံကေန မပုပ္ပြတဲ့ ပံုစံ အျဖစ္ ေျပာင္းေပး ပါတယ္။
၉) မုန္လာဥနီေတြ ထဲမွာ ပါတဲ့ ဘီတာ ကယ္႐ိုတင္းဟာ အဆုတ္ကင္ဆာ အပါအ၀င္ ကင္ဆာေရာဂါ အမ်ဳိးမ်ဳိးရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစ ပါတယ္။
၁၀) မုန္လာဥနီကို အစိမ္းလိုက္ စားတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြက မစားတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ ထက္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ငါးဆ-ရွစ္ဆေလာက္ ေလ်ာ့နည္းမႈ ရွိတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
သတိျပဳရန္
မုန္လာဥနီကို အမ်ားအျပား စားတာက အသားအေရကို ယာယီ အေရာင္ ၀ါေစႏိုင္ ပါတယ္။ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ခ်ိန္ အတြင္း မုန္လာဥနီကို အမ်ားအျပား စားတာက ကိုယ္၀န္ ပ်က္က်တာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ တာေၾကာင့္ ပမာဏ အမ်ားႀကီး မစားသင့္ပါ။
Shared from: ဟင္းေလးအုိး
Posted in:
မုန္လာဥနီ/ျဖဴ
Newer Post
Older Post
Home
Yahoo
Gmail
Blogger
Be Our Fan on Facebook
Popular
Tags
Blog Archives
Label
Background
(3)
Blog HTML
(3)
Blog Player
(2)
Blog အလွဆင္မယ္
(34)
Blogger Template
(9)
Comment
(8)
post/photo
(14)
Read More
(5)
Scroll Box
(4)
Search Box
(2)
ကင္နည္း
(1)
ကင္ပြန္းခ်ဥ္
(2)
ကင္းပုံပင္/သီး
(2)
ကညြတ္
(3)
ကနစိုးသီး
(1)
ကန္စြန္းရြက္/ကန္စြန္းဥ
(12)
ကၽြဲေကာသီး
(2)
ကိုက္လန္/မုန္ညင္းရြက္
(2)
ကီ၀ီသီး
(3)
က်န္းမာျခင္း/သုတ
(34)
က်န္းမာေရးအတြက္စြန္႔ပစ္အစာ
(4)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
(9)
ခရမ္းသီး
(2)
ခဝဲသီး
(1)
ခုခံအားႏွင္႔အစားအစာ
(8)
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး
(1)
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္/သီး
(5)
ဂ်င္း
(7)
ဂ်ဴးဖူး
(1)
င႐ုတ္ေကာင္း
(1)
ငရုတ္သီး
(6)
ငွက္ေပ်ာသီး
(7)
စပါးလင္
(2)
စပ်စ္သီး/ေဖ်ာ္ရည္
(8)
စြံပလြံသီး
(1)
စိမ္းစားဥ
(1)
စေတာ္ဘယ္ရီသီး
(1)
ဆန္/ဂ်ဳံ
(7)
ဆား/ သၾကား/ေက်ာက္ခ်ဥ္/
(10)
ဆီး (ဇီး)/ျဖဳ/သီး
(7)
ဆီအမ်ိဳးမ်ိဳး
(19)
ဆံေကသာအတြက္
(22)
ဇာတိပၹိဳလ္သီး
(1)
တညင္းသီး
(3)
တရုတ္နံနံပင္
(3)
ထမင္း
(11)
ဒန္႕သလြန္သီး/ရြက္
(4)
ဒူးရင္းၾသဇာ
(3)
နဂါးေမာက္သီး
(5)
နံနံပင္
(3)
နာနတ္္သီး
(6)
နႏြင္း
(3)
ပင္စိမ္းပင္/ရြက္
(6)
ပင္မွည့္သီး (စူကာသီး)
(2)
ပင္လယ္စာ
(10)
ပဒဲေကာ
(4)
ပန္းသီး/ေဖ်ာ္ရည္
(9)
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း/ျဖဴ
(7)
ပိန္းဥ
(2)
ပိႏၷဲသီး
(2)
ပူစီနံ
(2)
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး
(24)
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္
(1)
ပ်ားရည္
(4)
ဖန္ခါးသီး
(1)
ဖရဲသီး
(4)
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ
(27)
ၾကက္သြန္ျမိတ္
(1)
ၾကက္ဟင္းခါးပင္/သီး
(8)
ၾကက္ေမာက္သီး
(2)
ၾကံပင္/ရည္
(4)
ၾကာဇံ/ေခါက္ဆြဲ
(22)
ၾသဇာပင္/ရြက္/သီး
(3)
ဗီတာမင္ႏွင္႔က်န္းမာျခင္း
(21)
ဗံုလံုသီး
(1)
ဘူးသီး/ရြက္
(2)
မင္းကြတ္သီး
(5)
မန္က်ည္းသီး/ရြက္/ရည္
(3)
မရမ္းသီး
(1)
မွ်စ္
(2)
မာလကာသီး
(5)
မုန္လာဥနီ/ျဖဴ
(7)
မဲဇလီ
(2)
မႈိ
(4)
ျမင္းခြာရြက္
(4)
ရံုးပတီသီး
(3)
ရဲယိုသီး/ရြက္
(3)
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း
(11)
လိုင္ခ်ီးသီး
(1)
လိေမၼာ္သီး/ေရွာက္ခ်ိဳ
(5)
သခြားသီး
(5)
သစ္တိုသီး
(1)
သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္
(1)
သစ္ၾကားသီး
(2)
သံပုရာ/ယို/ ေရွာက္
(20)
သရက္သီး
(6)
သြားရည္စာ
(31)
သလည္းသီး/ရည္
(4)
သီးပင္/သီးသီး
(1)
သေဘၤာသီး/ရြက္/ေဖ်ာ္ရည္
(6)
သေျပသီး
(1)
ဟင္းရည္ေသာက္
(26)
ဟင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး
(22)
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္
(2)
အခြံမာအေစ့အဆန္မ်ား
(5)
အခ်ဥ္၊အခ်ိဳသည္နည္း/Sauce
(24)
အစာႏွင္႔က်န္းမာျခင္း
(104)
အဆီပိုမ်ားခ်ျခင္း
(24)
အျပဳတ္(Soup)
(23)
အရံဟင္း
(10)
အလွအပေရးရာ
(63)
အသားဟင္းမ်ား
(36)
အသားအမ်ိဳးမ်ိဳး
(4)
အသုပ္
(26)
အာလူး
(6)
အိမ္ေထာင္မွုသုခ
(35)
အုန္းသီး/ရည္
(2)
အေခၚအေ၀ၚ/အေထြေထြသုတ
(9)
အေၾကာ္
(32)
အေမႊးအႀကိဳင္
(2)
ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး
(6)
ေကာ္ဖီ/လက္ဖက္ရည္
(16)
ေက်ာက္/ေရႊဖ႐ံုသီး/ရြက္/ေစ႔
(8)
ေခ်ာကလက္ Cocoa Bean
(2)
ေဂၚဖီထုပ္ (မုန္လာထုပ္)
(3)
ေဂၚရခါးသီး/ရြက္
(1)
ေဂြးေတာက္ရြက္
(3)
ေဆးဖက္ဝင္အပင္မ်ား
(85)
ေထာပတ္သီး
(11)
ေဖ်ာ္ရည္မ်ိဳးမ်ဳိး
(16)
ေမ်ာက္ငိုသီး (Petai)
(1)
ေျပာင္းဖူး
(3)
ေလးညႇင္းပြင့္
(1)
ေသာက္သံုးေရ
(15)
ႏွင္းသီး
(1)
ႏွမ္းေစ့
(2)
ႏိုကိုဥ (Beet)
(1)
ႏုိ႔ႏွင့္ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား
(15)
ကြ်န္မတို ့ေနထိုင္ရာ ဒီကမၻာေျမၾကီးေပၚတြင္ လူသားတို ့အတြက္ ေဆးဘက္၀ င္ေသာအပင္မ်ား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ားစြာ ကို ထာဝရဘုရား က အဆင္သင့္ ဖန္ဆင္းေပးထားပါတယ္္။ ထာဝရဘုရား ဖန္ဆင္းေပး ထားတဲ့့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား က လူသားတို ့က်န္းမာေရးကိုမ်ားစြာအေထာက္အကူေပးတာေၾကာင့္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးနဲလွသည့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား ကို အေလ့အက်င့္လုပ္၍ စားသံုးေပးၾကပါရန္ တိုက္တြန္းလိုက္ပါသည္။
Blog Archive
Blog Archive
July (1)
February (1)
December (2)
September (1)
August (1)
March (14)
December (8)
November (12)
October (8)
September (11)
August (19)
July (19)
June (24)
May (32)
April (52)
February (61)
January (84)
December (38)
November (76)
October (166)
September (170)
August (12)
July (4)
June (11)
May (6)
April (2)
March (36)
February (8)
January (19)
December (132)
November (236)
October (2)
February (1)
December (1)
May (1)
ဧည္႔သည္ေတာ္မ်ား
Please do not change this code for a perfect fonctionality of your counter
free hit counter
website view counter
ေလ႔လာစရာမ်ား
ဟင္းခ်က္နည္းပညာ
စိတ္ဝင္စားစရာမာမာရဲ႕ဝါသနာမ်ား
စုဘူးအိမ္
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား-fb
lulucooking
Mogaungthu
Wytu Myanmar
Recipes Of My Dishes
Wutyee Food House
EVY's Kitchen
M.M.I.T.D
Thi Ri Yatanar
New-Sky
Thumaei Blog
Loveluvy
Colourful Recipes
Danuphyu Daw Saw Yee (London)
***
နည္းပညာဘေလာ႔မ်ား
ျမန္မာဘေလာ႔မ်ားစုစည္းမွဳ
နည္းပညာျမိဳ႕ေတာ္
ေမာက္ေမာက္ေလး
ဘေလာ႔ခရီးသည္
ေဇာ္မင္းသန္း
ေမာင္ေပါက္(Knowledge Note)
KP-3 နည္းပညာ
SMIနည္းပညာ
Nyi Thawe
***
အေထြေထြဗဟုသုတ
May Dim's Note Book
Albert's Music Page
CRI Online
Your Life Success
Themeltingpot4U
Shwe Beauty
InternationalNews For Myanmar
Myanmar News Updates
Living on a Dime
Fairytale Concept
လူဗိုလ္ဟူသည္
ျမဝတီ
ျမန္မာသတင္းရပ္ဝန္း
ျမန္မာျပည္သား
လပ္ကီးျမိဳ႕ေတာ္
ရိုးရာေလး
မဂၤလာသတင္းစဥ္
ျမန္မာ႔ေဆးဖက္ဝင္အပင္မ်ား
ျမန္မာ႔ေဆးျမီးတို
ျမန္မာ့တိုင္းရင္းေဆးပညာ (ပုသိမ္)
အေထြေထြဗဟုသုတမ်ား
သဘာဝရဲ႔အားအင္
ခ်ိဳးငွက္ဟူသည္
ေနခရမ္း
က်ြန္ေတာ႔ဥယ်ာဥ္ေလး
ေငြစံုစံ
ေမြးေန႔ဆုမြန္
ဥာဏ္စမ္းကမာၻ
သက္ဆံုးႏွင္း
***
Popular Posts
အညာပဲေရပြမႊမႊေၾကာ္
ဒီဟင္းပြဲမ်ိဳးကို စစ္ကိုင္းတိုင္းေရႊဘိုဖက္ကအစားမ်ားတယ္လို ့သိရေပမယ့္..တစ္ခ်ိဳ ့ အညာေဒသသားေတြကေတာ့..သူတို ့ဆီမွာမရိွဘူးလို ့ေၿပာဆိုၾကပါတယ...
အာဖရိကတိုက္၏ ေကာ္ဖီထြက္အားအေကာင္းဆံုး ႏိုင္ငံ
အီသီယိုးပီးယား သည္ ကမၻာေပၚတြင္ေကာ္ဖီစတင္ေပါက္ေရာက္ေသာ ေဒသျဖစ္ပါသည္။ အာဖရိကတိုက္၏ ေကာ္ဖီထြက္အားအေကာင္းဆံုး ႏိုင္ငံ ျဖစ္ကာ၊ တစ္ႏွစ္လွ်င္ ...
*** ၀က္ျခံေပါက္လို ့စိတ္ညစ္ေနၾကသူမ်ားအတြက္ ***
ကြ်န္မရဲ ့အသားအေရက အင္မတန္အဆီျပန္သလို၊ ေတာ္ေတာ္ေလး ထိခိုက္ ပ်က္စီး လြယ္တဲ့ အသားအေရအမ်ိဳးအစားထဲမွာ ပါ၀င္ပါတယ္။ ၀က္ျခံလဲ ခဏခဏ ေပါက္သ လို၊ ...
Followers
Powered by
Blogger
.