Monday, November 12, 2012
Taunzalat
နဂါးေမာက္သီးကိုယခုစိုက္ပ်ိဳးေနေသာႏိုင္ငံမ်ားမွာ အာရွႏိုင္ငံမ်ားျဖစ္ေသာ
ဖိလစ္ပိုင္ ၊ ယိုးဒယား ႏွင့္ ဗီယက္နမ္
ႏိုင္ငံတို႕ျဖစ္ၾကသည္။ (ၿမန္မာႏိုင္ငံရဲ႕အပူပိုင္းေဒသေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာလဲေပါက္ပါတယ္)
နဂါးေမာက္သီးတြင္အမ်ိဳးအစားသုံးမ်ိဳးရွိသည္။
၁။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား
၂။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အနီေရာင္အသား
၃။ အဝါေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား
နဂါးေမာက္သီး၏အရသာသည္ခ်ိဳေသာအရသာရွိသည္။
နဂါးေမာက္သီး၏အရည္သည္ သစ္ေတာ္သီး ၊ကီဝီသီး ၊သခြါးေမႊးတို႕ႏွင့္ဆင္တူပါသည္။
နဂါးေမာက္သီး၏အခြံကိုခြါလိုက္ပါကအျဖဴေရာင္အသား(သို႕)အနီေရာင္
အသားႏွင့္အတူစားလို႕ရေသာ အမဲေရာင္အေစ့ငယ္ေလးမ်ား ကိုေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါသည္။
နဂါးေမာက္သီးသည္
ေသြးတြင္းရွိသၾကားဓာတ္ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။ ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမႈကိုကာကြယ္ေပးသည္။
မေကာင္းေသာ
ကိုလက္စထေရာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည့္အျပင္ အသားအေရကိုေခ်ာမြတ္ေစသည္။ အစာစားခ်င္စိတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစသည့္အျပင္အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းသည္။ မ်က္လုံးက်န္းမာေရးကိုေကာင္းေစသည္။အ႐ိုးႏွင့္သြားမ်ားကိုခိုင္မာေစသည္။
ဓားရွမိေသာဒဏ္ရာမ်ားကို
လ်င္ျမန္စြာအနာက်က္ေစသည္။ မွတ္ညဏ္အားေကာင္းေစသည္။