အသီးေတာင့္ထဲတြင္ ေသးငယ္ေသာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ပဲေစ့ကေလးမ
အစိမ္းေရာင္ ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားသည္ အစိမ္းေရာင္ရင့္ေသာ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားထက္ ႏူးညံ့ကာ ပိုခ်ိဳ၍ အရသာ လဲ ပိုမုိေကာင္းမြန္ပါသည္။ ေသးသြယ္က်စ္လစ္ေသာ ပဲသီးသည္ ပြေသာပဲသီးထက္ အရသာပို၍ေကာင္း မြန္ ပါသည္။ ပဲသီး၏အရသာသည္ ဗိုိုစားပဲသီး ႏွင့္ အရသာ ခပ္ဆင္ဆင္တူပါသည္။ ပဲသီးေတာင့္၏ ေဘး တစ္ဘက္တစ္ခ်က္စီတြင္ ေျမာင္းမ်ားပါရွိပါသည္။
ပဲသီးကိုခူးဆြတ္ျပီး ၃-ရက္ အခ်ိန္အတြင္း စားမွသာ လတ္ဆတ္ေသာအရသာကို ခံစားရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။ ပဲသီးတြင္ အညိုေရာင္ အစက္အေျပာက္ မ်ားပါရွိ ေနပါက၊ ပိုးကိုက္ခံထားရျခင္းျဖစ္ပါ
ပဲသီးကို ႏွစ္သက္ရာအသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး
ပဲသီးတြင္ ဗီတာမင္ A၊ ပရိုတင္း၊ သံဓာတ္၊ ေဖာ့စဖရတ္၊ သီအာမင္၊ ရီဘိုပလာဗင္ ႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္ တို ့ ၾကြယ္၀ စြာပါရွိပါသည္။ ထို ့ျပင္ ပဲသီး သည္ ဗီတာမင္ C၊ ေဖာလိပ္၊ မဂၢနီစီယမ္ ႏွင္ ့မဂၢနီးစ္ တို ့ စုေ၀းရာ အရင္းအျမစ္လဲ ျဖစ္ပါသည္။ ထို ့ေၾကာင့္ ပဲသီး ကို အားအင္ျပည့္၀ေစေသာ အစားအစာတစ္ခုအျဖစ္ စားသံုးႏို္င္ၾကပါသည္။
က်န္းမာေရးအတြက္အသံုး၀င္ပံု
(၁) ကယ္လိုရီနဲေသာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္ေသာေၾကာ
(၂) ဗီတာမင္ ေျမာက္မ်ားစြာ ပါရွိသည့္အျပင္၊ ဆန္ ့က်င္ဓာတ္တိုးပစၥည္းလဲ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိသျဖင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳးကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။ ျပင္ပေရာဂါမ်ား အလြယ္တကူ မကူးစက္ႏို္င္ေအာင္လဲ တားဆီးကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၃) အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလဲ ေႏွာင့္ေႏွးေစၿပီး၊ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါသည္။
(၄) ႏွလံုး၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကိုလဲ ကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၅) ေသြးက်ေစပါသည္။
(၆) အဆစ္ေရာင္ေ၀ဒနာမ်ားကိုလဲ သက္သာေစပါသည္။
(၇) ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကိုလဲ သက္သာေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
(၈) ေလသင္တုန္းျဖတ္ျခင္းကိုလဲ ေကာင္းမြန္သက္သာေစပါသည္။
(၉) ဆီးခ်ိဳေရာဂါကိုလဲ ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ပါသည္။
ထို ့ေၾကာင့္ မိမိပတ္၀န္းက်င္တြင္ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုး လြယ္လင့္တကူ ရရွိႏိုင္ကာ၊ ေစ်းႏႈန္းခ်ိဳသာၿပီး၊ အာဟာ ရလဲ ျဖစ္ေစသည့္ ပဲသီး (ေခၚ) ပဲေတာင့္ရွည္သီး ကို စားေသာက္ေပးၾကပါရန္ သတင္းေကာင္းပါးအပ္ ပါသည္။
ေပါက္ေပါက္
မွီျငမ္း - encyclopedia : Health Benefits of China Long Bean
source •••>http://