Pages - Menu

8 Dec 2012

ပုစြန္ေၿခာက္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

ပုစြန္ေၿခာက္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကို..ေသခ်ာ ေၾကာ္မယ္..ဆီသန္.ကို အသုံးၿပဳမယ္ဆို..
လခ်ီ ဆိုတာထက္ ႏွစ္ခ်ီၿပီးလဲစားသုံးလို.ရတဲ့အမ်ိဳးပါ။


ပုစြန္အခ်ိဳေၿခာက္.............၂၀ က်ပ္သား
( ေၿခာက္ေသြ.ေနတဲ့ပုစြန္ေၿခာက္မ်ိဳးကိုရွာေဖြ၀ယ္ယူပါ)
ၾကက္သြန္နီ....................၁၀ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..................၂၀ တက္
ငရုတ္ၾကမ္းအစိမ္းမွဳန္. .....၃ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆီသန္.သန္. ................လိုအပ္သလို
နႏြင္းမွဳန္. .....................အနည္းငယ္
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. ......သင့္ရုံ

ပထမဆုံးပုစြန္ေၿခာက္ေတြကို ၾကိတ္စက္မွာ အသားေတြဖြာထြက္ေအာင္
ၾကိတ္ပါ။

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုလည္း..စက္မွာ..ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းၾကိတ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ေတြကို အရြယ္ညီပါးပါးလွီးပါ ( အရြယ္ညီလို.ေၿပာရတာက
အၾကြပ္ေၾကာ္ခ်ိန္မွာ တစ္ၿပိဳင္နက္အက်က္ညီေစဖို.ၿဖစ္ပါတယ္
)

အခြင့္သင့္ရင္ေနပူပူမွာ (၂) နာရီခန္းၿဖန္.လွန္းထားပါ ( ဆီကုန္သက္သာေစပါတယ္)

ပထမဆုံး ဆီမ်ားမ်ားမွာၾကက္သြန္နီေတြကိုေရႊအိုေရာင္အၾကြပ္ရေအာင္ေၾကာ္
ယူၿပီးဆီစစ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴေတြကိုလည္းထိုနည္းအတိုင္းၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ၿပီး..ဆယ္ယူစစ္ထားရပါမယ္
(အမွန္တကယ္ၾကြပ္ၿပီးေရႊအိုေရာင္ေလးရေနဖို.လိုအပ္ပါတယ္)

ပိုေနတဲ့ဆီေတြကို..ဖယ္ထုတ္လိုက္ၿပီး..ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္.ေတြကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
(ေၾကာ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ..ဆီေတြအၿမွဳပ္ထၿပီး..ဆူပြက္ေနေအာင္ေၾကာ္ပါ)
ဆီနည္းနည္းနဲ့.အိုးကင္းတိုက္ေလွာ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးမၿဖစ္မိပါေစႏွင့္။ )

ဆီေတြအၿမွဳပ္ထၿပီးဆူပြက္ေနခ်ိန္မွာ...နႏြင္းမွဳန္. ၊ ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္.ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
 ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.ေတြနဲ.အရသာသြင္းပါ။

ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.ေတြေပ်ာ္၀င္သြားေအာင္ဆက္ေၾကာ္ပါ။
 ေပ်ာ္၀င္သြားၿပီဆိုရင္မီးဖိုေပၚကေနခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။

လုံေလာက္တဲ့အခ်ိန္ရၿပီဆိုရင္..ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္.ေၾကာ္ေတြကၾကြပ္ရြေနပါမယ္...
ဒီအခ်ိန္မွ..ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ေတြထည့္ေပါင္း
ေပးလိုက္တယ္ဆိုရင္..ၾကြပ္ၿပီးေမႊးပ်ံ.တဲ့ပုစြန္ေၿခာက္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ရပါၿပီ

ေလလုံေသာ၊ ေၿခာက္ေသြ.ေသာပုလင္းထဲမွာ..လခ်ီ ၊ ႏွစ္ခ်ီသိုေလွာင္စားသုံးႏိူင္ပါတယ္..။

အထူးသတိထားရမွာက..အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့အရာအားလုံးေရလုံး၀မထိမိေစဖို.ပါ။
ထိမိတာနဲ.မိမိေၾကာ္သေလာက္အားလုံးေပ်ာ့သြားပါလိမ့္မယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More