သင့္ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ အဆီပိုေတြကိုေလာင္ကၽြမ္းေစၿပီး ကိုယ္တြင္းအဆီပုိေတြကို
ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ဖုိ႔ ေအာက္ပါနည္းလမ္းေတြကို လိုက္နာက်င့္သံုးလိုက္ပါ။
(၁) သစ္ႀကံံပိုးေခါက္ ထည့္ခ်က္ပါ
ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္အျဖစ္ အသံုးျပဳတတ္ၾကတဲ့ သစ္ႀကံပိုးေခါက္မွာ
အဆီေလာင္ကၽြမ္းေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။ အစာစားၿပီးတဲ့အခါ ခႏၶာကိုယ္အတြက္
ပိုလွ်ံေနတဲ့ သၾကားဓာတ္ေတြကို အဆီအျဖစ္ သိုေလွာင္မႈကို သစ္ႀကံပိုးေခါက္က
တားဆီးပါတယ္။ သစ္ႀကံပိုးေခါက္က ကုိယ္အေလးခ်ိန္ မတက္ေစဘဲ အခ်ိဳဓာတ္ကို
ရရွိေစပါတယ္။ သစ္ႀကံပိုးေခါက္ အပါအဝင္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အမ်ားစုက
အရသာအတြက္ထည့္တဲ့ အဆီ၊ ေထာပတ္နဲ႔ ဆားေတြထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္
ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၂) ကုလားပဲ စားပါ
ကုလားပဲမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ အဆီကို ေလာင္ကၽြမ္းေစတဲ့
ကစီဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ကုလားပဲခြက္ တစ္ခြက္စာကေန ၁၂၀-၁၄၀ ကယ္လိုရီ
ရရွိၿပီး ဆာေလာင္မႈမရွိဘဲ ေက်နပ္မႈကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ
ကုလားပဲစားသံုးတာက ခါးေသးသြယ္ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစတယ္လုိ႔
ေတြ႕ရပါတယ္။
(၃) မနက္စာ ၾကက္ဥစားပါ
စိန္႔လူးဝစ္တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္နဲ႔ ပမာဏတူတဲ့ ၾကက္ဥကို
စားသံုးတာက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
ေနာက္ထပ္ေတြ႕ရွိခ်က္ေတြအရ မနက္စာမွာ ၾကက္ဥစားေပးတာက တစ္ေန႔တာအတြက္
ကယ္လိုရီစားသံုးမႈကို ေလ်ာ့နည္းေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
(၄) မိႈထည့္ခ်က္ပါ
မိႈထဲမွာ အမုိင္ႏုိအက္စစ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဂလူတမိတ္ပါဝင္ၿပီး အရသာ ေကာင္းမြန္တာေၾကာင့္ အနည္းငယ္စား႐ံုနဲ႔ စိတ္ေက်နပ္မႈ ရေစပါတယ္။
(၅) သေရစာအျဖစ္ အေစ့အဆန္မ်ားကို စားပါ
အေစ့အဆန္ေတြမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္းနဲ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ေစတဲ့ အဆီေတြ
ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆာေလာင္မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ အေစ့အဆန္ေတြမွာ
ခႏၶာကုိယ္မွ အဆီပိုေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းေစႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ရွိၿပီး
ျပည့္အင့္မႈကို ျဖစ္ေစပါတယ္။
(၆) ပုစြန္ဆိတ္ စားပါ
ပုစြန္ဆိတ္ေလးေအာင္စ စားသံုးပါက ခႏၶာကိုယ္မွ ပ႐ိုတင္းလိုအပ္ခ်က္ရဲ႕ေလးပံု
သံုးပံုကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈတစ္ခုမွာ မိန္းကေလးေတြဟာ ကယ္လိုရီ ၃၀
ရာခိုင္ႏႈန္းကို ပ႐ိုတင္းကေန ရယူၿပီး ႂကြက္သားတည္ေဆာက္မႈနဲ႔
ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို လုပ္ေဆာင္ပါတယ္။ တုိဟူး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သား၊ အဆီဖယ္ထားတဲ့
အမဲသား၊ ဝက္သားနဲ႔ ငါးေတြကေနလည္း ပ႐ိုတင္းကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
(၇) လက္ဖက္စိမ္းရည္ ေသာက္ပါ
တစ္ေန႔ကို လက္ဖက္စိမ္းရည္ ေလးခြက္ေသာက္ေပးပါက ႏွစ္ပတ္အတြင္း
ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ရွစ္ေပါင္က်ဆင္းေစတယ္လို႔ အေမရိကန္ အာဟာရဆုိင္ရာ
ေဆးပညာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပပါရွိပါတယ္။
(၈) ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး ပါဝင္စာစားၿပီး သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းပါ
ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး ပါဝင္စာကလည္း သင့္ခႏၶာကိုယ္အတြင္းရွိ အဆီပိုေတြကို
ေလာင္ကၽြမ္းေစႏုိင္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာကို
တျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေခ်ဖ်က္ရလုိ႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကုိ တည္ၿငိမ္ေအာင္
ထိန္းထားႏုိင္ပါတယ္။ သၾကားဓာတ္ ထိန္းထားႏုိင္တာက ခါးပတ္လည္မွာ
အဆီသိုေလွာင္မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ဝမ္းဗိုက္ကို ခ်ပ္ရပ္ေစပါတယ္။
(၉) င႐ုတ္သီး ထည့္ခ်က္ထားေသာ ဟင္းကိုစားပါ
င႐ုတ္သီးကို ဟင္းထဲမွာ ထည့္ခ်က္စားေလ့ ရွိၾကပါတယ္။ တစ္ေန႔ကို
င႐ုတ္သီးထည့္ခ်က္တဲ့ ဟင္းတစ္မ်ိဳးစားေပးပါက ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို ၂၅
ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမိုေကာင္းေစတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈတစ္ခုမွာ ေတြ႕ရပါတယ္။
ဇာျခည္ဝင္း (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Ref: Good Health
2 Dec 2012
ကိုယ္တြင္း အဆီပုိမ်ားကို ဖယ္ရွားႏိုင္ေသာ နည္းလမ္းမ်ား
Sunday, December 02, 2012
Taunzalat