Pages - Menu

19 Feb 2013

ေဂြးေတာက္ရြက္ အသုံးဝင္ပုံ

အရြက္ကို မီးကင္ၿပီး ကပ္လွ်င္ အနာစိမ္း၊ ေသြးစုနာမ်ား ႏုလွ်င္ ပိန္၍ ရင့္လွ်င္ ျပည္ေပါက္၍ ေပ်ာက္၏။

ထန္းရည္၊ အရက္၊ ၾကာရွည္စြာ ေသာက္သုံး သူမ်ား တစ္ႏွစ္ တစ္ခါ ေခြးေတာက္ရြက္ကုိ ၾကက္သားႏွင့္ ခ်က္စားျခင္းျဖင့္ ကုိယ္ခႏၶာ အတြင္းရွိ အဆိပ္ အေတာက္မ်ား ေျပေပ်ာက္ ေစ၏။

အရြက္ကို ဟင္းခါး ခ်က္ေသာက္ျခင္း၊ ေၾကာ္စားျခင္းျဖင့္ ေလေအာင့္၊ ေလထုိး၊ ဆီးခ်ဳပ္ ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္၏။ ေခြးေတာက္ရြက္ကို ႀကိတ္၍ ရေသာ အရည္ျဖင့္ ေရယုန္နာကုိ ဆြတ္ေပးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္၏။

အရြက္ကို ႀကိတ္၍ အုံစည္းေပး ျခင္းျဖင့္ အဖု အႀကိတ္ မ်ားလည္း ေပ်ာက္၏။

ေခြးေတာက္ရြက္ကို သၾကားႏွင့္ ေထာင္း၍ အုံေပးပါက အေၾကာဆစ္ လြဲျခင္းမ်ား ေပ်ာက္၏။

ေခြးေတာက္ ရြက္ကုိ ဘဲဥႏွင့္ ေၾကာ္စားပါက ခြန္အားကို တုိးပြားေစ၏။

ေခြးေတာက္ျမစ္ကုိ ေခြး႐ူးျပန္ေဆး အန္ေဆးႏွင့္ သလိပ္ရႊင္ ေဆးမ်ားတြင္ ထည့္သြင္း အသုံးျပဳသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More