ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-------------------
၁။ ကင္းမြန္ - ၃၀ က်ပ္သား (ေရေဆးမွင္အိတ္ထုတ္သန္႔စင္ၿပီးထ ားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ တက္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္း (အနီေရာင္ႏွင့္အစိမ္းေရာင္) - ၅ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ ငံျပာရည္ - စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္ သင့္႐ံုပမာဏ
၆။ ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ နံနံပင္ - ၂ ပင္
၈။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
---------------------------
၁။ ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာ ကင္းမြန္မ်ားကို
ေရေႏြးဆူဆူမွာ ဆားအနည္းငယ္ခတ္ ၿပီး
၂ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
၂။ ဆီအိုးတည္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးမ်ား ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္
ဆယ္ထားေသာ ကင္းမြန္မ်ားထည့္ပါ။
၄။ သၾကား ၁ဇြန္းထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ေနာက္မွ မိမိစိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္
ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ျမည္းၾကည့္ပါ။
၅။ ဟင္းအိုးေျခာက္ေနလွ်င္ေရအနည္းငယ ္ထည့္ေပးၿပီး
အဖံုးအုပ္၊ မီးေလွ်ာ့ၿပီး၅မိနစ္မွ ၇မိနစ္အထိ တည္ေပးပါ။
၆။ ဟင္းအိုးအရည္မခန္းတခန္းအႏွစ္ရခ် ိန္တြင္
နံနံပင္ထည့္ေမႊၿပီး စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
• သစ္ထူး
Posted in: ဟင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး