ဗီယက္နမ္မွာ နာမည္ႀကီးတဲ့ ငါးေပါင္းပါ။
ခ်င္းႏု၊ ပင္စိမ္း၊ စပါးလင္ တုိ႔နဲ႔ ေပါင္းထားသည္မုိ႔
အနံ႔ေလး ေမႊးၿပီးအရသာလည္း ေကာင္းမြန္လွပါတယ္။ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာ ျပဳလုပ္စားႏုိင္ပါတယ္။
တူတူျပဳလုပ္စားရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------
၁။ ကကတစ္ငါး - ၁ေကာင္(၂၀၀ဂရမ္)(၁၂က်ပ္သား)
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၃။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၄။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၅။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁စည္း (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၆။ ခ်င္းႏု - ၃၀ ဂရမ္(စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း)
၇။ င႐ုတ္သီးနီ - ၂ေတာင့္(ပါးပါးလွီးပါ)
၈။ စပါးလင္ - ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ ပင္စိမ္း - ၅ရြက္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၁၀။ နံနံပင္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၁။ ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၁၂။ သံပရာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ငါးေပါင္းနည္း
--------------
၁။ အရင္ဆံုး ကကတစ္ငါးကို ေၾကးခြံဖယ္ၿပီး
သန္႔စင္ေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။
၂။ ၿပီးမွ ဓားျဖင္႔ ငါးတစ္ဖက္တစ္ခ်က္ကို မႊန္းေပးၿပီး
အေပၚမွ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးေပးပါ။
၃။ ၿပီးေနာက္ ခ်င္းႏု၊ င႐ုတ္သီးနီ၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ပင္စိမ္း၊
နံနံပင္မ်ားကို ငါးျဖင့္ေရာေမႊၿပီး ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၁၅မိနစ္ခန္႔
ေပါင္းေပးပါ။
၄။ ေပါင္းအုိးျဖင့္ေပါင္းၿပီးလုိ႔ ငါးအသားက်က္ၿပီဆုိလွ်င္
အေပၚမွ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္ကို ေရာေမႊၿပီး
ငါးေပါင္း ေပၚကို ေလာင္းခ်လိုက္ၿပီးရင္ အရသာရွိစြာ
သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ။
•http:// www.wutyeefoodhouse.com/
Posted in: အသားဟင္းမ်ား