Pages - Menu

23 Sept 2013

ကန္စြန္းဥႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါ

အစာလည္းေဆး ေဆးလည္းအစာ

 
ကန္စြန္းဥဟာ ခ်ိဳျပီး အဟာရေပါၾကြယ္၀တယ္။ဗီတာမင္ စီႏွင့္ေအ ပိုမ်ားတယ္။ အျမဲတမ္းစားေပးရင္ ခႏၶာကိုယ္ကို က်န္းမာေစျပီး အသက္ရွည္ေစတယ္။

ကန္စြန္းဥမွာ ဖိုင္ဘာအမွ်င္မ်ားျပားစြာ ပါ၀င္လို႔ အစာအိမ္ႏွင့္ အူအတြင္းေရြ႔လ်ားမႈကို ျမွင့္တင္ေပးတဲ႔အတြက္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးတယ္။ လိပ္ေခါင္းေရာဂါႏွင့္ စအိုကြဲနာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

အူမၾကီးကင္ဆာႏွင့္ စအိုျပြန္ ကင္ဆာေရာဂါတို႔ကို ကာကြယ္ေပးရာမွာ အက်ိဳးျပဳတယ္။

အေနာက္ႏိုင္ငံ သုေတသနျပဳခ်က္အရ ေဟာ္မုန္း အတုလို႔ ေခၚႏိုင္တဲ႔ ဓါတ္ေတြပါ၀င္လို႔ ရင္သားကင္ဆာႏွင့္ အူမၾကီးကင္ဆာတို႔ကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

ထို႔ျပင္ ၀တဲ႔လူေတြ အဆီခ်ဖို႔ ကန္စြန္းဥကို စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

အရိုးအဆစ္မ်ား၊ ေသြးေၾကာမ်ား၀န္းက်င္မွာ ဒုကၡေပးတဲ႔ေရာဂါကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္တဲ႔ ဂုဏ္သတၱိရွိပါတယ္။

ကန္စြန္းဥကို ပူေႏြးစဥ္စားသံုးသင့္တယ္။စားတဲ႔အခါမွာလည္း ဆီနဲ႔ တို႔စားသင့္ပါတယ္။ကန္စြန္းဥမွာပါတဲ႔ ဓါတ္တစ္ခ်ိဳ႔ဟာ ဆီမွာ ေပ်ာ္လြယ္ျပီး အစာအိမ္က စုပ္ယူမႈအားေကာင္းေစလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

အစာအိမ္ အခ်ဥ္ေပါက္တတ္သူေတြကေတာ့ ကန္စြန္းဥက အစာအိမ္ထဲမွာ အက္စစ္လိုျဖစ္ေပၚေစလို႔ ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ ပါတယ္။

ကန္စြန္းဥအခြံမွာ အမည္းစက္ပြင့္ေနရင္၊ အေညွာင့္ေပါက္ေနရင္ မစားသင့္ပါ။
အဆိပ္သင့္တတ္ပါသည္။

ျမန္မာသူငယ္ခ်င္းမ်ားအဖြဲ႕မွ ဖတ္ထားတာေလးေတြကို ျပန္ရွယ္လိုက္ပါတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More