Pages - Menu

23 Sept 2013

ကန္စြန္းဥႏွင့္ က်န္းမာေရး

ကန္စြန္းဥဟာလူလတ္ပိုင္းမ်ားအတြက္အေကာင္းဆံုးအစားစာပဲျဖစ္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥဟာ အေရာင္မ်ိဳးစံုရွိၿပီး သူ႔အေရာက္အလိုက္ေဆးဖက္၀င္ပါတယ္။

ခရမ္းေရာင္ရွိေသာကန္စြန္းဥ - အသည္းကိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ေသြးလည္ပတ္မႈအတြက္နဲ႔ ဆီးခ်ိဳအတြက္လည္း စားသံုးရန္သင့္ေတာ္ပါတယ္။ Anthocyanin ပါတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ဓာတ္တိုးျခင္းကို ထိန္းေပးပါတယ္။ ေသြးတိုးျခင္းကို ထိန္းေပးတဲ့အတြက္ ေသြးတိုးသမားေတြလည္း စားသံုးသင့္ပါတယ္။



လိေမၼာ္ေရာင္ကန္စြန္းဥ - Vitamin A,C,E ပါ၀င္ၿပီး၊ အျမင္အာရံုအတြက္အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ ေသြးခ်ိဳကိုထိန္းေပးၿပီး လိေမၼာ္ေရာင္ကန္စြန္းဥကို အစိမ္းစားရင္ပိုၿပီး အာနိသင္ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။



ေအာက္ပါအခ်က္အလက္မ်ားကိုၾကည့္ျခင္းအားျဖင့္ လူကိုအိုမင္းရင့္ေရာ္ေစေသာ ဓာတ္တိုးႏႈန္းဟာ ကန္စြန္းဥမွာအနည္းဆံုးပါ၀င္ေၾကာင္း သိရွိႏိုင္ပါတယ္။

ဆန္ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း (၁၀၀)

အာလူး- ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၈၅)

ေပါင္မုန္႔ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၇၂)

ထမင္း - ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၉၂)

ကန္စြန္းဥ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း (၄၄)



ေနာက္ၿပီး ကန္စြန္းဥဟာအေရာင္အလိုက္ ဓာတ္တိုးႏႈန္းကို ထိန္းေပးပါေသးတယ္။



ကန္စြန္းဥ ဓာတ္တိုးႏႈန္းကိုထိန္း

အ၀ါ ၁၆

အျဖဴ ၁၂

လိေမၼာ္ ၂၁

ခရမ္း ၈၃

တို႔ပဲျဖစ္ၾကပါတယ္။



ကန္စြန္းဥကိုဘယ္လိုစားမလဲ??


၃၀၀ကီလိုဂရမ္ရွိေသာ ကန္စြန္းဥခပ္ႀကီးႀကီး၂လံုးကို ထမင္းအစားထိုးအေနနဲ႔ ဖုတ္ၿပီးစားသင့္ပါတယ္။

ဆီးေကာင္းေစၿပီး၊ ကိုလက္စေရာကိုက်ေစတဲ့ ဖီေနာကြန္ေပါင္းပါ၀င္လို႔ ကန္စြန္းဥကို အခြံပါစားသင့္ပါတယ္။

"ကန္စြန္းပင္၏အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ"

ကန္စြန္းျမစ္ - ဗီတာမင္နည္းပါး

ကန္စြန္းရြက္ -ဗီတာမင္ C,E ပါ

ကန္စြန္းရိုး -ဗီတာမင္ A ပါ။

ခုေဖာ္ျပခဲ့တဲ့ဟာေတြက ကၽြန္ေတာ္သိထားသေလာက္ပဲေဖာ္ျပထားတာျဖစ္ၿပီး အျခားအက်ိဳးေက်းဇူးေတြလည္း က်န္ရွိေသးေၾကာင္း သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ ဗဟုသုတရေစရန္ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ . . .။

မင္းႀကီး

www.21-century.webs.com

www.knowledge-earth.blogspot.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More