Pages - Menu

19 Sep 2013

မာလကာအသီးႏွင့္အရြက္အသံုးဝင္ပံု


အလွအပေရးရာ မာလကာ အသီးႏွင့္အရြက္အသံုးဝင္ပံု
(၁) မာလကာသီးကို တဝက္လွီးၿပီး အေစ့မ်ားဖယ္၍ ေဖ်ာ္ရည္စက္ႏွင့္ ႀကိတ္ပါ။ အုတ္ဂ်ံဳ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္းႏွင့္ေရာ၍ ပ်စ္သြားေအာင္ လုပ္ပါ။ ေခြ်း ေပါက္မ်ားက်ယ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ ႏိုင္သည့္မ်က္ႏွာဖံုးမ်ိဳးရရွိေစရန္ မာလကာရြက္ ၂/၃ ရြက္ကို ေရာ၍ႀကိတ္ပါ။ အုတ္ဂ်ံဳ မလြယ္ကူ ပါက အလားတူႏို႔မႈန္ကို ထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာဖံုး (mask) ျပဳလုပ္ေပးပါ။ ဝက္ၿခံႏွင့္ အမည္းစက္မ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္သည္။

(၂) မာလကာသီးႀကိတ္ထားေသာ အႏွစ္ကို လိေမၼာ္သီး လတ္လတ္ဆတ္ ဆတ္ႏွင့္ေရာၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ထား ၿပီးမွ မ်က္ႏွာသစ္ပါ။ လိမ္းရာတြင္ မ်က္ႏွာတျပင္ လံုးပ်ံ႕ႏွံ႔ပါေစ။ ဤသို႔ မ်က္ႏွာေပါင္းျခင္းက ႏုပ်ိဳေစၿပီး အေရးအေၾကာင္းမ်ားကို သက္သာ ေစသည္။

(၃)မာလကာရြက္(၂)ရြက္ကို ႀကိတ္ ၿပီး ႏို႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း စာျဖင့္ ပ်စ္သြားေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။ မ်က္ႏွာ ၊ လည္ပင္းတို႔ကို လိမ္းၿပီး (၁၅) မိနစ္ ခန္႔ထားၿပီးမွ ေရေဆးပါ။

(၄) အသားတင္းၿပီးေခ်ာ ေစရန္ မာလကာသီးႀကိတ္ရည္ကို ငွက္ေပ်ာ သီး၊ ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ လိမ္းေပးပါ။

(၅) မုန္လာဥနီ၊ မာလကာရြက္(၁) ရြက္ကိုေရာ၍ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ၿပီးလိမ္းေပးပါ။ ႏူးညံ့ေခ်ာမြတ္ေသာ အသားအေရ ကို ရရွိၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ရွိ အသားမညီဘဲ ျဖစ္ေပၚေနသည့္ အမည္းကြက္ မ်ားကို တျဖည္းျဖည္း ေလ်ာ့ပါးသြားေစသည္။
ေဒါန
Health Updates Journal
Vol.2, No.33

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More