Pages - Menu

12 Sept 2013

ငါးကို ပို၍ စားျခင္း



ငါးကို စားျခင္းသည္အမ်ဳိးသမီးမ်ား၌ ႏွလံုးေရာဂါတားဆီးေပး

 ငါးကို ပို၍ စားျခင္းသည္ ငယ္ရြယ္ေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား၌ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခကို တားဆီးေပးႏိုင္
ငယ္ရြယ္ေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အေနျဖင့္ အိုမီဂါ-၃ အဆီ အက္စစ္ႂကြယ္ဝေသာ ငါးမ်ားကို ပို၍ စားေပး႐ံုျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန အသစ္တစ္ရပ္အရ သိရသည္။ 
အေမရိကန္ ႏွလံုးေရာဂါ အဖြဲ႕အစည္း၏ ဂ်ာနယ္၌ အဆုိပါ ေတြ႕ရွိခ်က္ကို ဒီဇင္ဘာလ ၆ ရက္ေန႔က ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ပထမဆံုးအျဖစ္ ကေလးေမြးဖြားႏိုင္သည့္ အသက္အရြယ္တြင္ ရွိေသာ ဒိန္းမတ္ႏုိင္ငံမွ အမ်ဳိးသမီးမ်ားကို ေလ့လာခဲ့ရာတြင္ ရွစ္ႏွစ္အတြင္း၌ ငါးကို စားသံုးေလ့မရွိေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားသည္ ငါးကိုပံုမွန္စားသံုးေသာအမ်ဳိးသမီးမ်ားထက္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပို၍ မ်ားျပားေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။ 
ငါးကို စားေလ့မရွိေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားကို အိုမီဂါ-၃ ႂကြယ္ဝေသာ ငါးကို အပတ္စဥ္ စားသံုးေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ငါးစားေလ့ မရွိသူမ်ားသည္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၉၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပိုမိုေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
 အဆိုပါ သုေတသနအဖြဲ႕သည္ အသက္ ၁၅ ႏွစ္မွ ၄၉ ႏွစ္အတြင္း ရွိေသာ အမ်ဳိးသမီးေပါင္း ၄၉၀၀၀ ကို ေလ့လာခဲ့ၾကျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

(Xinhua, 6.12.11)NYM
By Good Health

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More