Pages - Menu

26 Sep 2013

အျမစ္မပါတဲ့ ပဲတီပင္ေပါက္ လုပ္နည္း---


လြယ္လြယ္နဲ ့ပဲတီပင္ေပါက္မ်ားမ်ားထြက္ေအာင္ စိုက္ႏိုင္တဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။ တစ္ပံုးမွာ ၄ ထပ္ စိုက္ႏိုင္တဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။ ပဲတီပဲ တစ္ပိသာကို ပဲတီပင္ေပါက္ ၄ ပိသာရပါတယ္၊ ပဲတီပဲ တစ္ဆကို ပဲတီပင္ေပါက္ ၄ ဆရပါတယ္။ ဓါတုေဆး၀ါးမသံုးတဲ့အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ ့ညီညႊတ္တဲ့ ပဲတီပင္ေပါက္ျဖစ္ပါတယ္။ တစ္အိမ္ေထာင္စားသံုးဖို ့လုပ္ႏိုင္သလို စီးပြားျဖစ္လည္းလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
1. ပဲတီပဲ
2. ပလပ္စတစ္ပံုး (သို ့) ၀ါးျခင္းေတာင္း
3. ဆန္ခါ (ပဲတီပဲ မက်ႏိုင္တဲ့အေပါက္ငယ္ ေကာ္ဆန္ကာကို ေဆာက္လုပ္ေရးပစၥည္း အေရာင္းဆိုင္မွာ ၀ယ္ယူႏိုင္ပါတယ္။ ေတာမွာေတာ့ ၀ါးနဲ ့ ရက္ယူႏိုင္ပါတယ္။ )
4. ဂံုနီအိတ္။ (ေရထိမ္းထားဖို ့ျဖစ္ပါတယ္)
5. ေရွာ့တ္ပင္ (သို ့) ေျမျဖဴ (သို ့) မီးေသြးခဲ။
6. ကပ္ေၾကး
7. ဓါး

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း လုပ္ေဆာင္ရမွာျဖစ္ပါတယ္----

ပံု1) ေကာ္ပံုး ဒါမွဟုတ္ ျခင္းေတာင္း တခုခုကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အမ်ားနဲ ့လုပ္မယ္ဆိုရင္ ဘိလပ္ေျမ ပိုက္လံုးၾကီးေတြကို သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ျခင္းေတာင္းအကြက္က်ဲရင္ေတာ့ အင္ဖက္နဲ ့ကာရံထားျပီး အလင္းေရာင္မ၀င္ေအာင္လုပ္ဖို ့လိုပါလိမ့္မယ္။

ပံု2) ပံုးေအာက္ပိုင္းကို အေပါက္ေဖါက္ပါ။ေရက်လြယ္ေအာင္ျဖစ္ပါတယ္။ ေကာ္ပံုးဆိုရင္ သံေခ်ာင္းမီးအပူေပးျပီးေဖါက္လို ့ ရပါတယ္။ ျခင္းေတာင္ဆိုရင္ေတာ့ အေပါက္ေဖါက္စရာမလိုပါ။

ပံု3) ဂံုနီအိတ္အစကို ကိုယ္အသံုးျပဳမယ့္ ပံုးအရြယ္ျဖတ္ပါ။

ပံု4) ဂံုနီအိတ္ကို ကိုယ္အသံုးျပဳမယ့္ ပံုးအရြယ္ထက္ အနည္းငယ္ၾကီးေအာင္ ပံုမွာျပထားတဲ့ အတိုင္းျဖတ္ပါ။ ပဲတီပင္ေပါက္ တစ္ပံုးစာအတြက္ ဂံုနီအိတ္ျဖတ္စ ၆ စလိုပါတယ္။

ပံု5) ေကာ္ဆန္ခါ ျဖစ္ပါတယ္။ ေဆာက္လုပ္ေရးပစၥည္းေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ ကိုက္နဲ ့ ေရာင္းပါတယ္။
ပဲတီပဲ မေပါက္က်ႏိုင္တဲ့အရြယ္ ဆန္ခါျဖစ္ရမယ္။ ေတာမွာေတာ့ ႏွီး၀ါးနဲ ့ရက္လုပ္ယူလို ့ရပါတယ္။

ပံု6) ဆန္ခါကို မိမိျပဳလုပ္မယ့္ ပံုးနဲ ့အရြယ္တူတိုင္းပါ။ ျခစ္ရာေပးရာမွာ အလြယ္တကူရွာလို ့ရတာနဲ ့ျခစ္ရာေပးလို ့ရပါတယ္။ ေရွာ့တ္ပင္၊ ေျမျဖဴ၊ မီးေသြးခဲ စတာေတြနဲ ့ျခစ္ႏိုင္ပါတယ္။

ပံု၇) တိုင္းထားတဲ့ျခစ္ရာ အတိုင္းျဖတ္ေတာက္ပါ။

ပံု၈) ပံုးနဲ ့အရြယ္တူျဖတ္ထားတဲ့ ဆန္ခါပံုျဖစ္ပါတယ္။

ပံု9) ပံုးေအာက္ပိုင္းမွာ ခဲ ဒါမွမဟုတ္ အမာခံ တခုခုနဲ ့ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ေအာက္စီထားပါ။ ပဲတီပင္အျမစ္ တိုးက်ႏိုင္ဖို ့အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ေအာက္ဆံုးတစ္ထပ္ပဲလိုပါတယ္။ က်န္တဲ့အထပ္ေတြအတြက္ မလိုပါ။

ပုံ၁၀) ျဖတ္ထားတဲ့ ဆန္ခါ ၂ ခ်ပ္ကို ေအာက္အမာခံ ေပၚမွာ တင္ပါ။
ပံု၁၁) အဲ့ဒီဆန္ခါ ၂ ခ်ပ္ေပၚမွာ ဂံုနီအိတ္ျဖတ္စ တစ္စကို တင္ပါ။ (ဂံုနီအိတ္စက ေရထိမ္းေပးဖို ့ျဖစ္ပါတယ္)

ပံု၁၂) ဂံုနီအိတ္အစေပၚမွာ ဆန္ကာ တစ္ခ်ပ္ကိုတင္ပါ။ ျပီးရင္ ေရစိမ္ထားတဲ့ပဲတီပဲ (ေရေႏြးပူပူတစ္ခြက္ ကို ေရေအး ၃ ခြက္နဲ ့ေရာျပီး ပဲတီပဲကို ၈ နာရီခန္ ့စိမ္ပါ။) ကို ျဖန္ ့ထည့္ပါ။ ၂-၃ ေစ့ ထပ္ေနေအာင္ ျဖန္ ့ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ျပီးရင္ အဲ့ဒီပဲေပၚမွာ ဂံုနီအိတ္စတစ္ခ်ဳပ္ထပ္တင္ပါ။ ျပီးရင္ ဆန္ခါ တစ္ခ်ပ္တင္ျပီး ေရစိမ္ျပီးသားပဲတီပဲ ကို ျဖန္ ့ထည့္ပါ။ အဲ့ဒီလို အဆင့္ဆင့္ ၄ ထပ္အထိ လုပ္ျပီးရင္ အေပၚဆံုးအထပ္ ပဲေပၚအထပ္ေပၚမွာ ဂံုနီအိတ္စ ၂ ခ်ပ္နဲ ့အုပ္ထားပါ။ ျပီးရင္ အေပၚကေန ေရဆြဲေအာင္ ေလာင္းပါ။ ပံုးေအာက္ကေန ေရစိတ္က်တဲ့အထိေရေလာင္းပါ။ ျပီးရင္ အလင္းေရာင္မ၀င္ေအာင္ အေပၚကေန တခုခုနဲ ့လံုေအာင္အုပ္ထားပါ။

ပံု13) 3 နာရီျခား တခါ ေရေလာင္းေပးပါ။ နံနက္ကေန ညနက္တဲ့အထိ ေလာင္းေပးပါ။ ၃ ေန ့ ၂ ည (နာရီေပါင္း ၆၀ခန္ ့)မွာ စားသံုးႏိုင္တဲ့ ပဲတီပင္ေပါက္ ရပါလိမ့္မယ္။ ပဲတီပင္ေပါက္ကို ပံုးထဲကေန တစ္ထပ္ျခင္းထုတ္ယူပါ။ ပံုထဲက အတိုင္း တစ္ထပ္ျခင္းျမင္ရမွာျဖစ္တယ္။)

ပံု14) အေနာက္ျခမ္းျဖစ္ပါတယ္။ ပဲတီပင္ေပါက္ အျမစ္ေတြ ဆန္ခါနဲ ့ဂံုနီအိတ္ကို ေဖါက္ထြက္ေနပံုျဖစ္ပါတယ္။

ပံု15) ပဲတီပင္ေပါက္ မွာ ပဲတီအခြံေတြ မကပ္ေနေအာင္ ေရထဲမွာ ခါခ်ႏိုင္ပါတယ္။ ပံုထဲမွာ ျမင္တဲ့အတိုင္း ပဲတီပင္ေပါက္ဘက္ျခမ္းကို ေမွာက္ျပီး ေရထဲမွာ ခါခ်ရင္ ပဲတီအခြံေတြ ေရထဲမွာ က်က်န္ခဲ့မွာျဖစ္ပါတယ္။

ပံု16) ပဲတီအခံြေတြ ကြ်တ္က်က်န္ခဲ့တဲ့ပံုျဖစ္ပါတယ္။

ပံု17) ပံုထဲက အတိုင္း ပဲတီပင္ေပါက္ကို ဓါးနဲ ့ျဖတ္ယူမယ္ဆိုရင္ အျမစ္မပါတဲ့ ပဲတီပင္ေပါက္ကို အဆင္သင့္စားသံုးႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More