Pages - Menu

26 Sep 2013

ပိႏၷဲသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး ၁၀ ရပ္

(၁)  ကိုယ္ခံစြမ္းအားနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရျဖစ္တဲ့ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ဘက္တီးရီးယားပိုး ဝင္တာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ ေသြးျဖဴဥေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေထာက္ပံ့ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးတစ္ခြက္ကို စားတာက ခႏၶာကိုယ္မွာ လိုအပ္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏကုိ ေကာင္းေကာင္း ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။


(၂) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ ဗီတာမင္စီအျပင္ လစ္ဂနင္၊ အိုက္ဆိုဖေလဗုန္းနဲ႔ ဆာပိုနင္တို႔လို ဖိုင္တိုအာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္းမႈကို တားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဖိုင္တိုအာဟာရ ဓာတ္ေတြက ခႏၶာကိုယ္ရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ကင္းစင္ေစၿပီး ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈကို ေႏွးေကြးေစပါတယ္။

(၃) အစာေၾကညက္ေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ အနာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အာနိသင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္အနာနဲ႔ အစာေခ်ဖ်က္မႈဆိုင္ရာ ေဝဒနာတို႔ မျဖစ္ေပၚေအာင္ ကာကြယ္ကုသေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အူလႈပ္ရွားမႈ ေကာင္းေစကာ ဝမ္းမွန္မွန္သြားေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ေတြက အူမႀကီးရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းေတြကို ကင္းေဝးေစတဲ့နည္းနဲ႔ အူအေျမႇးပါးေတြကို က်န္းမာေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

(၄) မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရကို က်န္းမာေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈနဲ႔ ညဘက္ မ်က္စိမျမင္တာေတြလို အျမင္ပိုင္းဆိုင္ရာ ျပႆနာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၅) စြမ္းအင္ တိုးေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ ဖရက္တို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္တို႔လို သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ စြမ္းအင္ထြက္ရွိေစတဲ့ အသီးအျဖစ္ နာမည္ႀကီးပါတယ္။ စြမ္းအင္အားေကာင္းေစတဲ့ အသီးျဖစ္ေပမယ့္ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ မပါဝင္ပါဘူး။

(၆) ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတိုးေနသူေတြမွာ ေသြးဖိအားက်ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ထတာနဲ႔ ေလျဖတ္တာတို႔ရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

(၇) ရင္က်ပ္ပန္းနာကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္

ပိႏၷဲသီးအျမစ္ဟာ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ ခံစားေနရသူေတြအတြက္ ေဆးဖက္ဝင္တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။

(၈) အ႐ိုးကို သန္စြမ္းေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူေရးအတြက္ အသံုးဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစၿပီး အ႐ိုးပါးေရာဂါလို အ႐ိုးနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါေဝဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

(၉) ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ သံဓာတ္ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။

(၁၀)  သိုင္းရြိဳက္ကို က်န္းမာေစပါတယ္

ပိႏၷဲသီးမွာ ပါတဲ့ ေၾကးနီ (Copper) ဟာ သိုင္း႐ိြဳက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာအတြက္ အေရးပါပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေဟာ္မုန္း ထုတ္လုပ္ေရးမွာ ပါဝင္ကူညီေပးပါတယ္။              

ၾကယ္စင္
Ref:Good Health
Source: http://www.yatanarpon.com.mm/news/news-58049
source>> http://www.facebook.com/notes/health-articles 
Shared by>>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/10/blog-post_7.html#more

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More