Pages - Menu

24 Nov 2013

ရုံးပတီသီးအုန္းမွဳန္.အစာသြပ္

ဒီခ်က္နည္းေလးကအနည္းငယ္ဆန္းၿပားပါတယ္..ဒါေပမယ့္လည္း..သူ.ဆက္
စပ္မွဳနဲ.သူေတာ့..တစ္မ်ိဳးထူးၿခားတဲ့အရသာကိုေပးမွာအေသအခ်ာပါ။

ရုံးပတီသီးအုန္းမွဳန္.အစာသြပ္
*******************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ရုံးပတီသီး.......................၂၀ ေတာင့္
အုန္းမွဳန္..........................၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ၾကက္သြန္နီ.....................၂ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................၄ တက္(......။.....)
ဆီ.................................၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္စပ္မွဳန္. ...................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
နႏြင္းမွဳန္. ........................ပါသည္ဆုိုရုံ
ဇီယာမွဳန္..........................၁ ဇြန္း( ...........။..........)
သၾကား............................၁ဇြန္း (...........။...........)
ဆား................................အနည္းငယ္
နံနံပင္.............................. ၅ ပင္( ႏဳပ္ႏုပ္စဥ္း)
သံပုရာသီး.........................၁ လုံး

ရုံးပတီေတြကို အလယ္ကေနဓါးရာေပးၿပီး..ဆားအနည္းငယ္ထည့္ထားေသာ
ေရေအးမွာ(၃) မိနစ္ခန္.စိမ္ထားပါ..။

ထိုစဥ္အတြင္း..ဇလုံတစ္ခုမွာ အုန္းမွဳန္.၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာၾကက္သြန္နီ၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံပင္တို.ကို ဆား၊ သၾကား ၊ ငရုတ္စပ္မွဳန္.၊ ဇီယာမွဳန္.၊ နႏြင္း
မွဳန္.တို.ႏွင့္အတူေရာနယ္ပါ

ရုံးပတီသီးေတြကို ေရစင္ေအာင္စစ္ၿပီး..အလယ္မွာဓါးရာေပးထားေသာ
ေနရာမွ..ေရာနယ္ထားတဲ့အစာေတြကို သြတ္သြင္းပါ..။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..အစာသြပ္ထားတဲ့ရုံးပတီသီးေတြကိုစီထည့္ၿပီး..သံပုရာ
ရည္ညွစ္ခ်ေပးပါ။
( သံပုရာရည္ညွစ္ၿခင္းသည္ရုံးပတီသီးစီးတြဲၿခင္းကိုကာကြယ္ေပးပါတယ္။
ခြ်ဲပ်စ္ပ်စ္ၾကီးၿဖစ္မေနေတာ့ပါဘူး )

ဆီ(၃) ဇြန္းကို၀ိုက္ထည့္ၿပီးေရေလးအနည္းငယ္စြက္ကာ..အဖုံးပိတ္ၿပီးမီးေအး
ေအးမွာ(၁၀) မိနစ္ခန္.ႏွပ္ခ်က္ပါ။

နံနံပင္ေလးမ်ားအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္..။


 ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More