ဒီခ်က္နည္းေလးကအနည္းငယ္ဆန္း
စပ္မွဳနဲ.သူေတာ့..တစ္မ်ိဳးထ
ရုံးပတီသီးအုန္းမွဳန္.အစာသြ
*******************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ရုံးပတီသီး................
အုန္းမွဳန္................
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ဆီ........................
ငရုတ္စပ္မွဳန္. ...................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
နႏြင္းမွဳန္. ........................ပါ
ဇီယာမွဳန္.................
သၾကား.....................
ဆား.......................
နံနံပင္...................
သံပုရာသီး.................
ရုံးပတီေတြကို အလယ္ကေနဓါးရာေပးၿပီး..ဆားအန
ေရေအးမွာ(၃) မိနစ္ခန္.စိမ္ထားပါ..။
ထိုစဥ္အတြင္း..ဇလုံတစ္ခုမွာ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံပင္တို.ကို ဆား၊ သၾကား ၊ ငရုတ္စပ္မွဳန္.၊ ဇီယာမွဳန္.၊ နႏြင္း
မွဳန္.တို.ႏွင့္အတူေရာနယ္ပါ
ရုံးပတီသီးေတြကို ေရစင္ေအာင္စစ္ၿပီး..အလယ္မွာ
ေနရာမွ..ေရာနယ္ထားတဲ့အစာေတြ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..အစာသြပ္
ရည္ညွစ္ခ်ေပးပါ။
( သံပုရာရည္ညွစ္ၿခင္းသည္ရုံးပ
ခြ်ဲပ်စ္ပ်စ္ၾကီးၿဖစ္မေနေတာ
ဆီ(၃) ဇြန္းကို၀ိုက္ထည့္ၿပီးေရေလး
ေအးမွာ(၁၀) မိနစ္ခန္.ႏွပ္ခ်က္ပါ။
နံနံပင္ေလးမ်ားအလွဆင္ၿပီးသု
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb