Pages - Menu

24 Nov 2013

ကုလားပဲႏွပ္ ( Indian Yellow Split Pea Curry)

ကုလားပဲ........................၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ၾကက္သြန္နီ....................၁ လုံး ( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...................၃ တက္(......။......)
ခ်င္းေသးေသး..................၁ တက္
ဇီယာမွဳန္. .......................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေထာပတ္........................၂ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
အုန္းႏိူ.( သို.) ႏြားႏိူ............၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)

ကုလားပဲေတြကို မခ်က္ခင္အနည္းဆုံး(၅) နာရီေလာက္ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထား
ပါ။ ဒီလိုေရစိမ္ထားတာပာာ..ခ်က္ၿပဳတ္ရာမွာလြယ္ကူၿမန္ဆန္ေစၿပီးမီးအသုံး
ခ်မွဳစြမ္းအင္ကိုလည္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္..။

ေရစိမ္ထားတဲ့ကုလားပဲေတြကိုေၿပာင္စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ခ်င္းတစ္၀က္ကိုဓါး
ၿပားရိုက္ထည့္ကာအဖုံးပိတ္ၿပီးၿပဳတ္ပါ။( ပဲၿပဳတ္စဥ္ဆားမထည့္ရ။ ဆားထည့္ပါက..ကုလားပဲႏွဴးအိဖို.ခက္ခဲတတ္ပါသည္)

ထိုစဥ္အတြင္းအၿခားလိုအပ္သည္မ်ားကိုၿပင္ဆင္ထားပါ။

ကုလားပဲႏွဴးအိခါနီးမွာ အုန္းႏိူ.(သို.) ႏြားႏိူ.ကိုထည့္ေပါင္းၿပီးေရခမ္းေအာင္ၿပန္ၿပဳတ္ေပးပါ။ ထိုမွသာကုလား
ပဲမ်ားက ႏြားႏိူ.( သို.) အုန္းႏိူ.အရသာကိုစုပ္ယူၿပီးပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့အရသာ
ကိုေပးစြမ္းမွာၿဖစ္ပါတယ္။

ကုလားပဲလုံး၀ႏွဴးအိသြားၿပီဆိုမွ..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီး
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဆီသတ္ပါ။

လက္က်န္ခ်င္းတစ္၀က္ကိုလည္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးထပ္ေပါင္းဆီသတ္ေပးပါ။

အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ဇီယာအမွဳန္.ေလးကိုပါထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။

ေနာက္ဆုံး..ႏွဴးအိေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့ကုလားပဲမ်ားေပါင္းထည့္ကာ ဆား၊
ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင့္အရသာသြင္းၿပီး.(လိုအပ္ပါက).ေရအနည္းငယ္ေလးၿဖည့္စြက္ၿပီး ေရလုံး၀မခမ္းမီးဖိုေပၚမွ
ခ်ပါ။

မွတ္ခ်က္။ ။ ေရလုံး၀ခမ္းခ်ိန္မွာမီးဖိုေပၚမွခ်လွ်င္စားသုံးသည့္အခ်ိန္ကုလား
ပဲႏွပ္ကလုံး၀ေၿခာက္ေသြ.သြားတတ္ပါသည္..။

နံနံပင္ပါးပါးေလးလွီးၿပီးအလွဆင္ၿခင္းကအသင့္ေတာ္ဆုံးၿဖစ္ပါသည္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More