ကုလားပဲ...................
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ခ်င္းေသးေသး...............
ဇီယာမွဳန္. .......................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေထာပတ္....................
အုန္းႏိူ.( သို.) ႏြားႏိူ............၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ကုလားပဲေတြကို မခ်က္ခင္အနည္းဆုံး(၅) နာရီေလာက္ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထား
ပါ။ ဒီလိုေရစိမ္ထားတာပာာ..ခ်က္ၿ
ခ်မွဳစြမ္းအင္ကိုလည္းေလ်ာ့က
ေရစိမ္ထားတဲ့ကုလားပဲေတြကိုေ
ၿပားရိုက္ထည့္ကာအဖုံးပိတ္ၿပ
ထိုစဥ္အတြင္းအၿခားလိုအပ္သည္
ကုလားပဲႏွဴးအိခါနီးမွာ အုန္းႏိူ.(သို.) ႏြားႏိူ.ကိုထည့္ေပါင္းၿပီးေ
ပဲမ်ားက ႏြားႏိူ.( သို.) အုန္းႏိူ.အရသာကိုစုပ္ယူၿပီး
ကိုေပးစြမ္းမွာၿဖစ္ပါတယ္။
ကုလားပဲလုံး၀ႏွဴးအိသြားၿပီဆ
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဆီသတ္ပါ။
လက္က်န္ခ်င္းတစ္၀က္ကိုလည္းႏ
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ဇီယာအမ
ေနာက္ဆုံး..ႏွဴးအိေအာင္ၿပဳတ
ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.
ခ်ပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ေရလုံး၀ခမ္းခ်ိန္မွာမီးဖိုေ
ပဲႏွပ္ကလုံး၀ေၿခာက္ေသြ.သြား
နံနံပင္ပါးပါးေလးလွီးၿပီးအလ