Pages - Menu

17 Nov 2013

ဆား စားသံုးမႈ မ်ားျခင္းေၾကာင့္ နွစ္စဥ္ ၂ ဒသမ ၃ သန္းခန္႔ ေသဆံုး

ဆား စားမႈမ်ားတာေၾကာင့္ နွစ္စဥ္ လူေပါင္း ၂ ဒသမ ၃ သန္းခန္႔ ေသဆံုးၾကၿပီး သၾကား စားသံုးမႈ မ်ားတဲ့အတြက္ ေသဆံုးႏႈန္းရဲ႕ ဆယ္ဆခန္႔ ပိုမ်ား တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ၂၀၁၀ ျပည့္ႏွစ္ အ တြင္း ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ ခံရတာ၊ ေလျဖတ္ တာနဲ႔ ႏွလံုးနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါေတြ ေၾကာင့္ ကမၻာတစ္ဝန္းမွ ေသဆံုးသူေတြ ရဲ႕ ၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ဆားစားသံုးမႈ မ်ား တာေၾကာင့္လို႔ အေမရိကန္ ႏွလံုးေရာဂါ အဖြဲ႕က သုေတသီ ေတြက ထုတ္ေဖာ္ ထားပါတယ္။ ဆား စားသံုးမႈ မ်ားတာ ေၾကာင့္ ေသဆံုးႏႈန္းဟာ ယူကရိန္း ႏိုင္ငံမွာ အျမင့္ဆံုး ျဖစ္ၿပီး ကာတာႏိုင္ငံမွာ အ နိမ့္ဆံုး   ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

အခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုး မႈေၾကာင့္ ႏွစ္စဥ္ လူေပါင္း ၁၈၀ဝ၀ဝ ခန္႔ ေသဆံုး တယ္လို႔ ဟားဗက္မွ မၾကာခင္က ေလ့ လာမႈအရ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။ ဆား စား သံုးမႈ မ်ားတာဟာ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုး မႈမ်ား တာထက္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခ ပိုျမင့္မား ပါတယ္။ အခ်ိဳစားသံုးမႈ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ အခ်ိဳ ရည္ကိုသာ ေရွာင္ဖို႔ လိုအပ္ၿပီး ဆိုဒီယမ္ မွာမူ အစာတိုင္းမွာ ပါဝင္ေနတဲ့ အတြက္ ဆိုဒီယမ္နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး ဝန္ထုပ္ဝန္ပိုး ပို မ်ားတယ္လို႔ သုေတသီ ေတြက ဆိုပါတယ္။

ဆားစားသံုးမႈမ်ားတာေၾကာင့္ ေသဆံုးသူအားလံုးရဲ႕၄၀ရာခိုင္ႏႈန္း(လူတစ္သန္းခန္႔) ျဖစ္ၾကပါတယ္။
 ေသဆံုးသူ ေတြရဲ႕ ၆၀ ရာ ခိုင္ႏႈန္းဟာ အမ်ိဳးသား ေတြျဖစ္ၾကၿပီး ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ အမ်ိဳးသမီး ေတြလို႔ သိရပါ တယ္။ ေသဆံုးသူ ေတြရဲ႕ ၄၂ ရာခိုင္ႏႈန္း ဟာ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ ခံရတာေၾကာင့္ ျဖစ္ၿပီး ၄၁ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ေလျဖတ္တာ ေၾကာင့္ပါ။ က်န္ရွိ သူေတြဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါ ေၾကာင့္ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဆား စားသံုးမႈ မ်ားတာေၾကာင့္ ေသဆံုးသူေတြ ရဲ႕ ၈၄ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ဝင္ေငြေကာင္းမြန္ တဲ့ႏိုင္ငံေတြက မဟုတ္ဘဲ ဝင္ေငြအသင့္ အတင့္နဲ႔ ဝင္ေငြနည္းတဲ့ ႏိုင္ငံေတြက ျဖစ္ၾကတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
Re-Post By ACM 5-4-2013
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit & Copy From > GOOD HEALTH<< Thank

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More