Pages - Menu

13 Nov 2013

အမဲသားအမြအစပ္ေၾကာ္

အမဲသားအမြအစပ္ေၾကာ္
(Spicy Shredded Beef Fried)
.............................................
အမဲသားအမြအစပ္ေၾကာ္ေလးက ေလလံုေအာင္ထားလွ်င္
ၾကာၾကာခံတာေၾကာင္႔ အေ၀းေရာက္မိသားစုေဆြမ်ိဳးမ်ား
သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ ေၾကာ္ၿပီးထည့္ေပးရန္ေကာင္းမြန္ေသာ
ဟင္းပဲြေလးပါ။ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အခ်ိန္သိပ္မရသူမ်ားအတြက္လည္း
လနဲ႔ခ်ီစားလို႔ရေအာင္ ေၾကာ္ထားလို႔ရပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိဟင္းေလးနဲ႔
တဲြစားလွ်င္လည္း လိုက္ဖက္ပါတယ္။ အမဲသားမစားသူမ်ား ၾကက္သား၊
ငါးတို႔ျဖင့္လည္း ဒီခ်က္နည္းေလး အတိုင္း ခ်က္စားလို႔ရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• အမဲသား - ၃၀ က်ပ္သား (အတံုးလိုက္ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၁ ထုပ္
(အဆင္သင္႔စားရန္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္)
• ပင္စိမ္းရြက္ - အႏုရြက္ (ဟင္းပဲြအလွဆင္ရန္)
• ဆား - အနည္းငယ္
• အသားမႈန္႕ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း

အုပ္စု (၁)
...............
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၀ က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးထက္ျခမ္းကဲြ - ၃ က်ပ္သား
(အစပ္ႀကိဳက္လွ်င္ ထပ္ထည့္ပါ)
• ဆီ - ၁၀ သား (လိုရင္ ထပ္ထည့္ပါ)

အုပ္စု (၂)
................
• ခ်င္း - လက္ ၂ ဆစ္ေလာက္
(ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ၃ ပိုင္းေလာက္ပိုင္းပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာေလာက္ (အခြံနဲ႔ ဓားျပား႐ုိက္ထားပါ)
• ေလးညႇင္းပြင္႔ - ၃ ပြင္႔
• နာနတ္ပြင္႔ - ၂ ပြင္႔
• ကရေ၀းရြက္ - ၁ ရြက္
• င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ - အနည္းငယ္
(အျဖဴနဲ႔အမည္းေရာ င႐ုတ္ေကာင္း)
• ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း (လိုရင္ ထပ္ထည့္ပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ အမဲသားတံုးျမဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္ၿပီး အုပ္စု (၂)ပစၥည္းမ်ား
ထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။ အမဲသားႏူးအိတဲ့အထိျပဳတ္ပါ။ ႏူးအိလာလွ်င္ အေအးခံၿပီး
အမဲသားမ်ားကို အမွ်င္လုိက္ေလးေတြ ႏႊင္ေပးပါ။

၂။ အေၾကာ္အိုးထဲသို႔ ဆီပူလာလွ်င္ အုပ္စု (၁)ထည့္ဆီသတ္ပါ။
အေရာင္လွၿပီး အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ႏႊင္ထားေသာ အမဲသားမွ်င္မ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။
ဆား နဲ႔ အသားမႈန္႔ ထည့္ပါ။

၃။ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေၾကာ္ပါ။ အမဲသားမွ်င္ေလးမ်ား အနည္းငယ္ၾကြပ္လာလွ်င္ မီးဖိုေပၚက ခ်ပါ။ ဆားျမည္းပါ။
လိုတာထပ္ျဖည့္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာပဲျပန္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ေအးသြားတဲ့အခါ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ ေရာေမႊၿပီး စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။

မွတ္ခ်က္ - အမဲျပဳတ္ရည္ကို ေရွာက္ရြက္ေလးလွီးထည့္
သံပရာ အခ်ဥ္ေလးဖ်န္းၿပီး ဟင္းခ်ိဳအျဖစ္ ေသာက္သံုးလို႔ရပါတယ္။
ကိုယ့္စိတ္တိုင္းၾက ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အတိုးအေလ်ာ့လုပ္ၿပီးခ်က္လည္း
အရသာအမ်ားႀကီးမေျပာင္းလဲသြားပါ။

copy from  food magazine faecbook

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More