Pages - Menu

13 Nov 2013

Bo Bo Cha Cha


BoBoChaCha ဆိုတဲ့ အခ်ိဳပြဲကေတာ့ ကြ်န္မတုိ႔
ျမန္မာေရႊရင္ေအးနဲ႔ ဆင္တယ္လုိ႔ ေျပာရမွာပါပဲ။
အဓိကကေတာ့ အုန္းႏို႔ရည္ကိုသံုးၿပီး အခ်ိဳပြဲလုပ္ထားတာပါ။
ကန္စြန္းဥ၊ ပိန္းဥႏွင့္ ပီေလာပီနံမ်ားကို အုန္းႏို႔အခ်ိဳရည္ထဲထည့္ၿပီး၊
ထန္းလ်က္ရည္ ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ၾကတာမ်ားပါတယ္။
တခ်ိဳ႕ကလည္း ပီေလာပီနံမႈန္႔ကို က်ိဳထားတဲ့ ေကာ္လံုးလိုမ်ိဳးေလးကိုလည္း
ထည့္စားေလ့ရွိၾကတယ္။ ကြၽန္မကေတာ့ အဲဒါေလးေတြမထည့္ဘဲ
အသီးအႏွံသက္သက္ကိုပဲသံုးျပထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• ကန္စြန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လုံးေမာက္ေမာက္
• ပီေလာပီနံ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• ပိန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• အုန္းႏို႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
• သၾကား - ၁၂၀ ဂရမ္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ဆြမ္းေမႊးရြက္ - တစ္ရြက္

ျပဳလုပ္နည္း
..................
၁။ ပထမဆံုး ကန္စြန္းဥ၊ ပီေလာပီနံႏွင့္ ပိန္းဥမ်ားကို
ခပ္ႀကီးႀကီးေလးစိတ္ကာ ေရ ၂ လီတာခန္႔တြင္ထည့္ကာ
ဆူေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ။ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။

၂။ ေရဆူၿပီး ကန္စြန္းဥမ်ားႏူးလွ်င္ အုန္းႏို႔ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။

၃။ သၾကားႏွင့္ ဆားကိုလည္းထည့္ပါ။

၄။ စားခါနီးမွ ထန္းလ်က္ရည္ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ပါ။

Evy Kitchen
http://evyfoodlover.com/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More