BoBoChaCha ဆိုတဲ့ အခ်ိဳပြဲကေတာ့ ကြ်န္မတုိ႔
ျမန္မာေရႊရင္ေအးနဲ႔ ဆင္တယ္လုိ႔ ေျပာရမွာပါပဲ။
အဓိကကေတာ့ အုန္းႏို႔ရည္ကိုသံုးၿပီး အခ်ိဳပြဲလုပ္ထားတာပါ။
ကန္စြန္းဥ၊ ပိန္းဥႏွင့္ ပီေလာပီနံမ်ားကို အုန္းႏို႔အခ်ိဳရည္ထဲထည့္ၿပီး၊
ထန္းလ်က္ရည္ ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ၾကတာမ်ားပါတယ္။
တခ်ိဳ႕ကလည္း ပီေလာပီနံမႈန္႔ကို က်ိဳထားတဲ့ ေကာ္လံုးလိုမ်ိဳးေလးကိုလည္း
ထည့္စားေလ့ရွိၾကတယ္။ ကြၽန္မကေတာ့ အဲဒါေလးေတြမထည့္ဘဲ
အသီးအႏွံသက္သက္ကိုပဲသံုးျပထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• ကန္စြန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လုံးေမာက္ေမာက္
• ပီေလာပီနံ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• ပိန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• အုန္းႏို႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
• သၾကား - ၁၂၀ ဂရမ္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ဆြမ္းေမႊးရြက္ - တစ္ရြက္
ျပဳလုပ္နည္း
..................
၁။ ပထမဆံုး ကန္စြန္းဥ၊ ပီေလာပီနံႏွင့္ ပိန္းဥမ်ားကို
ခပ္ႀကီးႀကီးေလးစိတ္ကာ ေရ ၂ လီတာခန္႔တြင္ထည့္ကာ
ဆူေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ။ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။
၂။ ေရဆူၿပီး ကန္စြန္းဥမ်ားႏူးလွ်င္ အုန္းႏို႔ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
၃။ သၾကားႏွင့္ ဆားကိုလည္းထည့္ပါ။
၄။ စားခါနီးမွ ထန္းလ်က္ရည္ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ပါ။
Evy Kitchen
http://evyfoodlover.com/
ျမန္မာေရႊရင္ေအးနဲ႔ ဆင္တယ္လုိ႔ ေျပာရမွာပါပဲ။
အဓိကကေတာ့ အုန္းႏို႔ရည္ကိုသံုးၿပီး အခ်ိဳပြဲလုပ္ထားတာပါ။
ကန္စြန္းဥ၊ ပိန္းဥႏွင့္ ပီေလာပီနံမ်ားကို အုန္းႏို႔အခ်ိဳရည္ထဲထည့္ၿပီး၊
ထန္းလ်က္ရည္ ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ၾကတာမ်ားပါတယ္။
တခ်ိဳ႕ကလည္း ပီေလာပီနံမႈန္႔ကို က်ိဳထားတဲ့ ေကာ္လံုးလိုမ်ိဳးေလးကိုလည္း
ထည့္စားေလ့ရွိၾကတယ္။ ကြၽန္မကေတာ့ အဲဒါေလးေတြမထည့္ဘဲ
အသီးအႏွံသက္သက္ကိုပဲသံုးျပထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• ကန္စြန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လုံးေမာက္ေမာက္
• ပီေလာပီနံ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• ပိန္းဥ - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေမာက္ေမာက္
• အုန္းႏို႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
• သၾကား - ၁၂၀ ဂရမ္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ဆြမ္းေမႊးရြက္ - တစ္ရြက္
ျပဳလုပ္နည္း
..................
၁။ ပထမဆံုး ကန္စြန္းဥ၊ ပီေလာပီနံႏွင့္ ပိန္းဥမ်ားကို
ခပ္ႀကီးႀကီးေလးစိတ္ကာ ေရ ၂ လီတာခန္႔တြင္ထည့္ကာ
ဆူေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ။ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။
၂။ ေရဆူၿပီး ကန္စြန္းဥမ်ားႏူးလွ်င္ အုန္းႏို႔ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
၃။ သၾကားႏွင့္ ဆားကိုလည္းထည့္ပါ။
၄။ စားခါနီးမွ ထန္းလ်က္ရည္ဆမ္းကာ သံုးေဆာင္ပါ။
Evy Kitchen
http://evyfoodlover.com/