င႐ုတ္သီးမွာ
ပါဝင္တဲ့ ပူစပ္တဲ့ အရသာရွိတဲ့ capsaicin ဟာနာက်င္မႈ သက္သာေစတာေၾကာင့္
ႂကြက္သား နာက်င္တာ၊ ခြဲစိတ္အၿပီး နာက်င္တာနဲ႔ အဆစ္ေရာင္ ေရာဂါေတြ သက္သာ
ေစတာကို ယေန႔အထိ လူသိမ်ားေနဆဲလို႔ ဆိုပါတယ္။
င႐ုတ္သီးဟာ
ဦးေႏွာက္အတြင္း နာက်င္မႈေဝဒနာကို သယ္ေဆာင္ ေပးတဲ့ chemical messages
ေတြကို တားဆီးႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး ေလ့လာမႈအရ င႐ုတ္သီးဟာ
ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းရာမွာ ကူညီႏုိင္တယ္လို႔ ေဖာ္ၿပထားပါတယ္။
င႐ုတ္သီးဟာ
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကိုလည္း ထိန္းေပးႏုိင္ပါတယ္။ င႐ုတ္သီးပါဝင္တဲ့
ေန႔လယ္စာ စားသူေတြမွာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးတဲ့ ေဟာ္မုန္း
(Insulin) ျမင့္တက္ေနၿပီး အစာဆာေလာင္စိတ္မ်ားတဲ့ ေဟာ္မုန္း
(Ghrelin)က်ဆင္းေနတာကို ေတြ႕ရွိရပါတယ္လို႔ သုေတသနျပဳသူေတြက ဆိုပါတယ္။
သင့္ရဲ႕
အစားအစာထဲမွာ င႐ုတ္သီးအစိမ္း လိုက္ထည့္စားတာ ဒါမွမဟုတ္ အသုပ္ေတြထဲမွာ
င႐ုတ္သီးမႈန္႔ ထည့္စားတာ၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ ဟင္းခ်က္ၿပီး စားတာေတြ လုပ္ပါ။
Mg Mandalay
source>>http://www.facebook.com/mg.mandalay
Mg Mandalay