ၾကက္ေဂြးေတာက္ ရခိုင္ခ်က္
(Rakhine Chicken with Gwe-Tauk Soup)
ၾကက္သားကို ေဂြးေတာက္ရြက္နဲ႔ ခ်က္တာဟာ ကြၽန္ေတာ္တို႔
ျမန္မာလူမ်ဳိးေတြအတြက္ မထူးဆန္းပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ အခုလို ၾကက္သားကို
ေဂြးေတာက္ရြက္သာမက ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္၊ မွ်င္ငါးပိတို႔နဲ႔ ရခိုင္႐ိုးရာ
ပံုစံခ်က္စားၾကည့္ရင္ေတာ့ တစ္မူထူးတဲ့ အရသာနဲ႔ စိတ္ေက်နပ္မႈရမွာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ၾကက္သား - ၅၀ က်ပ္သား
• မွ်င္ငါးပိ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေဂြးေတာက္ရြက္ - ၁ စည္း
• ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ - ၁ စည္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ တတ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ဆား - အနည္းငယ္
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရသန္႔ - ၂ လီတာ
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
.............................
၁။ ေရသန္႔ႏွင့္ၾကက္သားကို မွ်င္ငါးပိထည့္ၿပီး
ၾကက္သားႏူးသည္အထိ ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲသို႔ ၾကက္သားမႈန႔္၊ ဆားႏွင့္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ျပဳတ္ထားပါ။
၃။ ၾကက္သားႏူးလွ်င္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ထည့္ခ်က္ပါ။
၄။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ႏူးလွ်င္ အရသာအတြက္ ဆား၊
ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ ညိႇပါ။
၅။ အရသာ စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ အသင့္လွီးထားေသာ
ေဂြးေတာက္ရြက္မ်ားထည့္ၿပီး အသင့္ေထာင္းထားေသာ
ၾကက္သားျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းခပ္ၿပီး အဆံုးသတ္ပါ။
ကိုဆန္နီ