Pages - Menu

6 Nov 2013

Cholesterolအေၾကာင္း သိေကာင္းစရာေဟာေျပာပြဲကို က်င္းပခဲ့


Cholesterol ေရာဂါဟာ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕မေကာင္းတဲ့အဆီေတြျဖစ္ပါ တယ္။
 Cholesterol  ျမင့္မားေနသူ ဟာ ႏွလံုး၊ ေသြးတိုးေရာဂါေတြအထိ ျဖစ္လာႏိုင္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ အသက္ ဆံုး႐ံႈးႏိုင္သည္အထိ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေစာေစာသိၿပီးကုသမယ္ဆို ရင္ ေဘးအႏၱရာယ္မျဖစ္ႏိုင္ပါဘူး။

Cholesterol ဟာGall Stone ထဲရွိ  အဆီခဲတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ႏွစ္ေပါင္း(၂၄၄) ႏွစ္ရွိခဲ့ၿပီး ျဖစ္ပါတယ္။

Michel Eugine Cheve-rewဓာတုေဗဒပညာရွင္က Cholest-erine ဟု အမည္ေပးထား တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

 လူေတြကCholesterol မ်ားရင္ၾကက္ဥအႏွစ္၊ ဘဲဥအႏွစ္ကို စားရမွာ ေၾကာက္ေနၾကပါတယ္။

Cholesterol မပါတဲ့ ပဲပုပ္ ဆီကိုေဈးႀကီးေပးဝယ္ၿပီး ဝယ္စားေန သူေတြ ရွိပါတယ္။

 ဂလူးကို႔စ္စားလိုက္ လွ်င္ ဂလူးကို႔စ္ေတြအခ်င္းခ်င္း ေသြးထဲ မွာစုစုေပါင္း Cholesterolပမာဏႏွင့္ LDL Cholesterolပမာဏျဖစ္ၿပီး၊ လူ တစ္ေယာက္ဟာ တစ္ေန႔လွ်င္ Cholesterol 300 မီလီဂရမ္ထိ စားႏိုင္ ေၾကာင္းသိရသည္။

ၾကက္ဥအႏွစ္၊ မစားတာမွန္ တယ္မဆိုႏိုင္ပါ။ အစာရွာစားတဲ့ၾကက္မေတြရဲ႕ဥေတြဟာက်န္းမာေရးအတြက္  ေကာင္းတဲ့Omega-3 အက္စစ္ပိုးမ်ား တယ္။
 ၾကက္ဥတစ္လံုးမွာပါတဲ့အဆီပ မာဏဟာ(၅ဂ)ရမ္ေလာက္သာရွိၿပီး၊  အလြန္အက်ိဳးျပဳတဲ့ Cholesterolသည္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အလြန္အသံုး ဝင္ပါတယ္... ဟု ပါေမာကၡေဒါက္တာ ဦးလွၾကည္မွ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

http://myanmarnewsweek.com/?p=7308
******************************

http://www.ygnnews.com/2014/03/cholesterol.html


High Cholesterol Food


 Low Cholesterol Food

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More