ဒီပာင္းပြဲက..ခ်က္ရတာလြယ္ကူပါတယ္...။တစ္ၿခားပာင္းေတြလိုဆီၿပန္လည္း
မပာုတ္တရုတ္ပုံစံရိုးရွင္းတဲ့နည္းေလးပါ...။
ၾကက္ခုတ္သား...........................၅၀သား
ၾကြက္နားရြက္မွိဳအေၿခာက္................၅က်ပ္သား
မုန္လာဥနီ....................................၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴအတက္ၾကီး..................၁၀ တက္ခန္.
ခ်င္းအမွ်င္လွီး................................၁ ဇြန္းခန္.
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............................. ၄ပင္ ( ၁လက္မအရြယ္လွီးပါ)
ရွာေကာ+ပါေကာမွဳန္......................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပဲငံၿပာအၾကည္ရည္.........................၂ ဇြန္း
ငရုဆီ..........................................၁ ဇြန္း
သၾကား........................................၁ ဇြန္း
အရြယ္ေတာ္ခုတ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုေရေဆးၿပီးဆား ၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင့္အရသာႏွပ္ထားပါ။
ေရစိမ္ထားတဲ့ၾကြက္နားရြက္မွိဳေတြကို..အညွာသင္ၿပီးသင့္ေတာ္သလိုခပ္ၾကီး
ၾကီးလွီးၿဖတ္ပါ။အစိုကိုအသုံးၿပဳမယ္ဆိုရင္ေတာ့(၁၅) က်ပ္သားေလာက္ေတာ့
အသုံးၿပဳရပါလိမ့္မယ္..။
မုန္လာဥနီကို..အခြံခြါၿပီး..ၾကက္သားတုံးအရြယ္နီးနီး..ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးၿဖတ္
ပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴေတြကိုလည္း..အခြံခြာၿပီးေရေဆးထားပါ...။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္(၂) ဇြန္းခန္.ႏွင့္ခ်င္းအမွ်င္လွီးေလးေတြကို
ဆီသတ္ပါ...။ထို.ေနာက္ၾကက္သားထည့္ၿပီး...ေရခမ္းသည္အထိဆက္ၿပီးဆီ
သတ္ေပးပါ..။
ၾကက္သားေတြေရခမ္းၿပီးအနံ.ေမႊး၊ တစ္၀က္က်က္ေလာက္အခ်ိန္မွာၾကက္
သြန္ၿဖဴအတက္လိုက္ေတြနဲ.မုန္လာဥနီေတြကိုေပါင္းထည့္ပါ.
ၾကြက္နားရြက္မွိဳေတြကိုလည္းထပ္ေပါင္းထည့္ပါ...။
သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ေတြနဲ.အရသာသြင္းၿပီး..ေရတစ္ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္) ေလာက္ၿဖည့္စြက္ၿပီး..အဖုံးပိတ္ခ်က္ပါ။
အားလုံးဆတူနီးပါးႏွဴးလာလွ်င္...ရွားေကာပါေကာအမွဳန္.ခတ္ၿပီး..ၾကက္သြန္
ၿမိတ္ေလးအုပ္ကာသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb