Pages - Menu

18 Jan 2014

သံပုရာရည္၏ အက်ဳိးေက်းဇူး

ေအးျမတဲ့ သံပရာရည္ကို ေသာက္တာေၾကာင့္ အရသာကို တ္ိုးေစတဲ့ အျပင္ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး အေျမာက္အျမား ကိုလည္း ေပးစြမ္း ႏိုင္ပါတယ္။

- ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္။

- အသည္းကို သန္႔စင္ေပးတယ္။ အစာေၾကညက္ ေစတယ္။

- ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ (Metabolism) ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။

ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကိုလည္း ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိတာက သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္းက်င္ရွိ အႏၲရာယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းေစၿပီး ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္။

သံပရာသီးမွာ ဗီတာမင္အျပင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ရက္တီေနာ္၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ ဓာတ္ေတြနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္တို႔လို သတၱဳဓာတ္ ေတြလည္း ပါဝင္ ေနပါတယ္။

credit to; ျမန္မာျပည္မွျမန္မာလူမ်ဳိး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More