Pages - Menu

8 May 2014

ၾကက္သားႏွင့္ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးဟင္းရည္

ၾကက္သားရင္ပုံ(သို.) ေပါင္သား ...........၁ ၿခမ္း
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး...................................၁ၿခမ္း
ခ်င္းေသးေသး...................................၁ တက္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ....................................၃ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....................................၁ လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္...........................၃ ေတာင့္
နနံပင္+ရွမ္းနံနံ.................................အနည္းငယ္စီ
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. + ၾကက္သားမွဳန္. ...လိုအပ္သလို

ၾကက္သားကိုအေနေတာ္တုံးေလးေတြတုံးၿပီး...ခ်င္းေသးေသးကိုဓါးၿပားရိုက္
ထည့္ကာၿပဳတ္ပါ။

ထြက္လာေသာအၿမွဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးေတြကိုခပ္ထုတ္ပါ(ဟင္းရည္ၾကည္
ေစရန္)

ၾကက္သားတစ္၀က္က်က္ေလာက္နွဴ းၿပီဆိုရင္..ခ်င္းၿပားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး.ခ်ဥ္
ေစာ္ခါးသီးကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ပါ။ လတ္ဆတ္ေသာခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးမရ
ပါကအေၿခာက္ကိုအသုံးၿပဳႏိူင္ပါသည္( ဟင္းရည္အနည္းငယ္ညိဳ ေရာင္သန္းပါ
မည္)

ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ၾကက္သားမွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။

ေနာက္ဆုံးဓါးၿပာရိုက္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ေလးစိတ္(သို.) အကြင္းလိုက္လွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ကာ နံနံပင္ + ရွမ္းနံနံေလး
ထည့္ကာ သုံးေဆာင္ပါ။

မ်တ္ခ်က္။ စြန္တန္ေၿခာက္နဲ.လည္းအစားထိုးခ်က္ႏိူင္ပါတယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More