မီးဖိုေခ်ာင္မွာပာင္းသီးပာင ္းရြက္လွီးၿဖတ္ပုံနည္းလမ္းေ လးေတြတင္ဆက္ေပး
လိုက္ပါတယ္...။
ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီ းၿဖတ္ရာမွာပုံစံ(၁၃) မ်ိဳးရိွပါတယ္...
(၁) small dice
ခပ္ေသးေသးအရြယ္အတုံးေလးေတြလ ွီးၿဖတ္ၿခင္းမ်ိဳးပါ
3mmx 3mm x 3mm
(၂) brunoise
ဒီအသံထြက္ကေတာ့ၿပင္သစ္အသံထြ က္ၿဖစ္ၿပီးအေသးဆုံးလို.အဓိပ ၸါယ္ရပါ
တယ္။ ဥပမာ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုစဥ္းတုံးေပၚမ ွာႏုပ္ႏုပ္စင္းသလိုမ်ိဳးေသး ပါတယ္
2mmx 2mm x 2mm
(၃) Farmer _ Style
ဒီပုံစံကေတာ့..အရြယ္မရိွ ပုံစံမရိွ တုံးထစ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ
(၄) Fine Julienne
အမွ်င္ပုံစံၿဖစ္ပါတယ္
2mm x 2mm x 4cm
(၅) medium dice
ေလးေထာင့္တုံးပုံစံအလတ္အရြယ ္ေတြၿဖစ္ပါတယ္..။
6mm x 6mm x 6mm
(၆) Country Style
အခ်ပ္ပါးေလးမ်ားကို အရြယ္တူလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိ ဴးပါ
ဥပမာ Cheese , Ham လို.ေခၚတဲ့၀က္သားၿပားမ်ားကိ ုလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံ
(၇) Slice
ပါးပါးလွီးတာမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး. .သခြားသီး ၊ မုန္လာဥေတြကိုလွီးၿဖတ္တဲ့ပု ံစံပါ
ေပါင္မုန္.ေလးေထာင့္ခ်ပ္မ်ာ းကိုလည္း..Sliced Bread ေခၚပါတယ္..။
(၈) Julienne
အမွ်င္ခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳ းၿဖစ္ၿပီး..ဥပမာ ၿမန္မာၿပည္ဘီယာဆိုင္တစ္ခ်ိဳ .ရဲ.အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ပုံစ ံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
(၉) large dice / cube
အတုံးပုံခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ် ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..
12mm x 12mm x 12 mm
(၁၀) barrel
စပါးေစ့ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး. .ပန္းအလွဆင္ရတဲ့ဓါးကိုအသုံး ၿပဳကာထင္းယူရပါတယ္
(၁၁) diamond
ဆနြင္းမကင္းပုံကြက္ပုံစံမ်ိ ဳးေတြၿဖစ္ၿပီးအရြယ္သတ္မွတ္ခ ်က္မရိွပါဘူး..။
(၁၂) Stick
အေခ်ာင္းခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ် ိဳးၿဖစ္ၿပီး..အမွန္တကယ္အာလူ းအေခ်ာင္းေၾကာ္
(ၿပင္သစ္) ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
(၁၃) the chiffonade
ဒီးလွီးၿဖတ္နည္းကေတာ့.ကြ်န္ တာ္တို.ေတြေရွာက္ရြက္ လိုမ်ိဳအရြက္ေတြကို
ထပ္၊ လိပ္ၿပီး မွ..အမွ်င္ဆုံး(အေသးဆုံး) လွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးပါ..။
နံပါတ္(၁၃) ကလြဲလို.ေဖာ္ၿပပါပုံနဲ.ယွဥ္ တြဲေလ့လာႏိူင္ပါတယ္..။
လိုက္ပါတယ္...။
ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီ
(၁) small dice
ခပ္ေသးေသးအရြယ္အတုံးေလးေတြလ
3mmx 3mm x 3mm
(၂) brunoise
ဒီအသံထြက္ကေတာ့ၿပင္သစ္အသံထြ
တယ္။ ဥပမာ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုစဥ္းတုံးေပၚမ
2mmx 2mm x 2mm
(၃) Farmer _ Style
ဒီပုံစံကေတာ့..အရြယ္မရိွ ပုံစံမရိွ တုံးထစ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ
(၄) Fine Julienne
အမွ်င္ပုံစံၿဖစ္ပါတယ္
2mm x 2mm x 4cm
(၅) medium dice
ေလးေထာင့္တုံးပုံစံအလတ္အရြယ
6mm x 6mm x 6mm
(၆) Country Style
အခ်ပ္ပါးေလးမ်ားကို အရြယ္တူလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိ
ဥပမာ Cheese , Ham လို.ေခၚတဲ့၀က္သားၿပားမ်ားကိ
(၇) Slice
ပါးပါးလွီးတာမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး.
ေပါင္မုန္.ေလးေထာင့္ခ်ပ္မ်ာ
(၈) Julienne
အမွ်င္ခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳ
(၉) large dice / cube
အတုံးပုံခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်
12mm x 12mm x 12 mm
(၁၀) barrel
စပါးေစ့ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး.
(၁၁) diamond
ဆနြင္းမကင္းပုံကြက္ပုံစံမ်ိ
(၁၂) Stick
အေခ်ာင္းခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်
(ၿပင္သစ္) ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
(၁၃) the chiffonade
ဒီးလွီးၿဖတ္နည္းကေတာ့.ကြ်န္
ထပ္၊ လိပ္ၿပီး မွ..အမွ်င္ဆုံး(အေသးဆုံး) လွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးပါ..။
နံပါတ္(၁၃) ကလြဲလို.ေဖာ္ၿပပါပုံနဲ.ယွဥ္