Pages - Menu

24 Jun 2014

ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီးၿဖတ္ရာမွာ ပုံစံ(၁၃) မ်ိဳး



ပာင္းခ်က္နည္း Page ကိုစိတ္ပါ၀င္စားသူမ်ားမဂၤလာပါ..ဒီတစ္ခါ Admin က

မီးဖိုေခ်ာင္မွာပာင္းသီးပာင္းရြက္လွီးၿဖတ္ပုံနည္းလမ္းေလးေတြတင္ဆက္ေပး
လိုက္ပါတယ္...။

ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီးၿဖတ္ရာမွာပုံစံ(၁၃) မ်ိဳးရိွပါတယ္...
(၁) small dice
ခပ္ေသးေသးအရြယ္အတုံးေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿခင္းမ်ိဳးပါ
3mmx 3mm x 3mm

(၂) brunoise
ဒီအသံထြက္ကေတာ့ၿပင္သစ္အသံထြက္ၿဖစ္ၿပီးအေသးဆုံးလို.အဓိပၸါယ္ရပါ
တယ္။ ဥပမာ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုစဥ္းတုံးေပၚမွာႏုပ္ႏုပ္စင္းသလိုမ်ိဳးေသးပါတယ္
2mmx 2mm x 2mm

(၃) Farmer _ Style
ဒီပုံစံကေတာ့..အရြယ္မရိွ ပုံစံမရိွ တုံးထစ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ

(၄) Fine Julienne
အမွ်င္ပုံစံၿဖစ္ပါတယ္
2mm x 2mm x 4cm

(၅) medium dice
ေလးေထာင့္တုံးပုံစံအလတ္အရြယ္ေတြၿဖစ္ပါတယ္..။
6mm x 6mm x 6mm

(၆) Country Style
အခ်ပ္ပါးေလးမ်ားကို အရြယ္တူလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ
ဥပမာ Cheese , Ham လို.ေခၚတဲ့၀က္သားၿပားမ်ားကိုလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံ

(၇) Slice
ပါးပါးလွီးတာမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..သခြားသီး ၊ မုန္လာဥေတြကိုလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံပါ
ေပါင္မုန္.ေလးေထာင့္ခ်ပ္မ်ားကိုလည္း..Sliced Bread ေခၚပါတယ္..။

(၈) Julienne
အမွ်င္ခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..ဥပမာ ၿမန္မာၿပည္ဘီယာဆိုင္တစ္ခ်ိဳ.ရဲ.အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။

(၉) large dice / cube
အတုံးပုံခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..
12mm x 12mm x 12 mm

(၁၀) barrel
စပါးေစ့ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..ပန္းအလွဆင္ရတဲ့ဓါးကိုအသုံးၿပဳကာထင္းယူရပါတယ္

(၁၁) diamond
ဆနြင္းမကင္းပုံကြက္ပုံစံမ်ိဳးေတြၿဖစ္ၿပီးအရြယ္သတ္မွတ္ခ်က္မရိွပါဘူး..။

(၁၂) Stick
အေခ်ာင္းခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..အမွန္တကယ္အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္
(ၿပင္သစ္) ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။

(၁၃) the chiffonade
ဒီးလွီးၿဖတ္နည္းကေတာ့.ကြ်န္တာ္တို.ေတြေရွာက္ရြက္ လိုမ်ိဳအရြက္ေတြကို
ထပ္၊ လိပ္ၿပီး မွ..အမွ်င္ဆုံး(အေသးဆုံး) လွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးပါ..။

နံပါတ္(၁၃) ကလြဲလို.ေဖာ္ၿပပါပုံနဲ.ယွဥ္တြဲေလ့လာႏိူင္ပါတယ္..။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More